Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht A'dam Amstelland 14-03-2003

Datum nieuwsfeit: 14-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
Zoek soortgelijke berichten

Politie Amsterdam-Amstelland

Dario Britvec gevonden

13-3-2003. Gistermiddag rond twee uur werd in het water van de Haarlemmertrekvaart het stoffelijk overschot aangetroffen van Dario Britvec. Het slachtoffer werd sinds 2 februari vermist. Gisteravond heeft sectie op het lichaam plaatsgevonden. Hierbij werd vastgesteld dat Britvec door vuurwapengeweld om het leven is gekomen. Op last van de officier van justitie van het parket Amsterdam werd door de recherche van bureau IJ-tunnel, op 10 februari een 33-jarige verdachte aangehouden. Deze man zit vast in een huis van bewaring.
---

Vrijwilligerswerk doen

Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.
---

Straatrovers gearresteerd

13-3-2003. Gisteravond konden twee straatrovers van 16 en 18 jaar oud worden gearresteerd, direct nadat ze een vrouw hadden beroofd. De twee mannen rukten haar tas van de bagagedrager van de fiets en probeerden met hun buit te vluchten op een brommer. De passagier viel echter van de brommer en liet de tas vallen. Toen het slachtoffer haar tas weer oppakte, werd zij in haar rug geschopt door de man. De rover pakte de tas en ging er met zijn kompaan op de bromfiets vandoor. Na een korte achtervolging konden de verdachten worden gearresteerd.
---

Ongeluk door openslaande deur
13-3-2003. Een 44-jarige Amsterdammer belandde gistermiddag met beenletsel in een ziekenhuis, nadat hij tegen een openslaande autoportier was aangereden. De automobilist, een wegwerker, was bezig met werkzaamheden aan een lantaarnpaal en stond langs het fietspad geparkeerd. Hij opende het portier van zijn auto en zag daarbij de naderende fietser over het hoofd. Deze trachtte het onverwachte obstakel tevergeefs te ontwijken en kwam ten val.
Winteroffensief woninginbraken

10-1-2003. De Politie Amsterdam-Amstelland is een winteroffensief tegen woninginbraken begonnen. Van december tot en met maart worden in de hele regio acties gehouden om het aantal inbraken terug te dringen. Het is bekend dat er in deze donkere maanden doorgaans meer wordt ingebroken dan in andere perioden. De politie wil op deze manier de trend breken.
Lees meer.
Tips diefstal pas
19-11-2002. We krijgen regelmatig vragen via deze site over misbruik van pinpassen. Daarom op een rijtje de belangrijkste punten waarop u kunt letten:
Opbergen
Berg uw pinpas goed op als u op stap gaat. Bewaar de pinpas zo dicht mogelijk op uw lichaam, het liefste in een binnenzak. Dieven hebben namelijk in een onbewaakt ogenblik zo uw schouder- of rugtas open. Laat ook nooit uw pinpas achter in bijvoorbeeld uw auto. Geheime pincode
Hou uw pincode altijd geheim. Bewaar de code dus niet op een papiertje in uw portemonnee. Wees erop verdacht dat kwaadwillende types allerlei trucjes hebben om achter uw pincode te komen: stiekem meekijken, u "helpen" bij het pinnen, of sleutelen aan het pinapparaat. Voelt u zich onzeker omdat er "hulpvaardige" types (zowel mannen als vrouwen!) rondhangen bij het pinapparaat of omdat het lijkt alsof er met de automaat geknoeid is, pin dan niet en geef het door aan bank en politie. Toets in geen geval zonder reden meerdere malen uw pincode in. Als uw pas niet meer uit de automaat komt, kijk dan of er een extra insteekgleuf is aangebracht. Die kunt u mogelijk zelf losmaken, waardoor uw pas weer naar buiten komt.
Toch gestolen
Ondanks al uw maatregelen, is uw pas helaas toch gestolen... bel dan voor de postbank: 0582-126000 en voor de banken: 0800-0313 om uw pas meteen te laten blokkeren en doe aangifte bij de politie.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie