Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Moderne Romeo n Juliette en dance workshop in Leiden

Datum nieuwsfeit: 15-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Persbericht

Moderne Romeo n Juliette en dance workshop

Publicatiedatum: 12 maart 2003

Op zaterdag 15 maart is in de Leidse Schouwburg de voorstelling Romeo n Juliette, a Caribean Xperienz van Cosmic Theater te zien. In deze eigenzinnige bewerking van Shakespeare´s universele liefdesdrama Romeo en Julia spelen muziek en dans een belangrijke rol. Zo krijgt de strijd tussen de families van Romeo en Julia door enerzijds HipHop en anderzijds Rhythm & Blues composities een extra lading. Een voorstelling met spectaculaire decors, swingende beats en hartverscheurende ballads.

De voorstelling wordt gespeeld door een cast van 20 acteurs, een DJ en 3 musici. Het script is van Jenny Mijnhijmer en de regie is in handen van John Leerdam en Khaldoun Elmecky.

Met: Esmée de la Bretoniere (Juliette), Jeffrey Spalburg (Romeo), Manoushka Zeegelaar Breeveld, Paulette Smit, Raymi Sambo en vele anderen.

In het kader van X-change en dankzij subsidie van de gemeente Leiden, is de entree voor de voorstelling op 15 maart voor jongeren vanaf 15 jaar op vertoon van CKV- pas of CJP 8 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa of te reserveren via tel: 071-5131943 of 5131944.

Gratis workshop

In het kader van X-Change - muziek- en dansproject in de gemeente Leiden - wordt er op zaterdag 22 maart een workshop aangeboden voor diegenen die na het zien van deze swingende hiphop /R&B musical zelf aan de slag willen. Onder begeleiding van een professionele docente vindt iedere deelnemer zijn eigen ritme op de muziek van Romeo n Juliette, en krijgt hij een kijkje achter de schermen in the making of.

De workshop vindt plaats op zaterdag 22 maart van 14.00 tot 17.00 uur in de dansstudio in het LAK. Bij voldoende belangstelling is er ook een workshop op 29 maart.

Opgeven voor deze workshop kan in de pauze en na afloop van de voorstelling in de Leidse Schouwburg op zaterdag 15 maart of per e-mail (tot uiterlijk 20 maart) bij X-Change e-mail: x-(change@kunstgebouw.nl) onder vermelding van naam en telefoonnummer. Bij voldoende belangstelling is er een tweede workshop op 29 maart.

X-change

Het provinciale project X-Change wil zoveel mogelijk autochtone en allochtone jongeren in de leeftijd van 10 tot 25 jaar in contact te brengen met elkaars cultuur en de culturele instellingen in hun stad. Daarbij worden uitsluitend muziek- en dansactiviteiten uitgevoerd, waarin sprake is van een duidelijke vermenging van stijlen en van culturen.

Op deze wijze worden jongeren zich bewuster van het feit dat muziekstijlen en culturen elkaar beïnvloeden wat duidelijk naar voren komt in de popmuziek waar zij naar luisteren. Hierdoor krijgen ze inzicht in en waardering voor elkaars cultuur. Dit bevordert een open houding waardoor uitwisseling, X-Change, tot stand komt.

Deze pagina is gewijzigd op 12-03-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie