Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

De Uitdaging voor Nederland in Utrecht

Datum nieuwsfeit: 15-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

De Uitdaging voor Nederland in Utrecht!

Datum: 15-03-2003
Plaats
Openingstijden: vanaf 's ochtends 11.00
Organisatie: De Uitdaging voor Nederland

Na Rotterdam en Leeuwarden zijn we komende zaterdag in Utrecht te vinden! En het belooft weer een succesvolle campagnedag te worden. Vanaf 11.00 gaat het promotieteam van mensen met en zonder handicap of chronische ziekte de straat op. Utrecht gaat groen zien van De Uitdaging voor Nederland!

's Middags is er weer een Ontmoetingscafé, in café Broers. Een greep uit de ontmoetingen die die middag plaatsvinden:

Henk Westbroek gaat in gesprek met Jos Oerlemans, die afgelopen maandag samen met radio 538-DJ Edwin Evers' het programma 'Evers staat op' presenteerde. In het gesprek met Westbroek delen zij hun ervaringen als radiopresentator en gaan zij in op hun passie voor muziek.

Vervoer is geen doel op zich, maar een middel om mensen te kunnen ontmoeten en actief deel te nemen aan de maatschappij. Bert Penders (zelf rolstoelgebruiker) gaat in gesprek met Arnold Leschot, directeur strategie van het Gemeente Vervoerbedrijf Utrecht (GVU) over de ambities van het GVU om het Utrechtse openbaar vervoer beter toegankelijk te maken voor mensen met en zonder handicap.

Filmmaker Pieter Verhoeff (o.a. 'Nynke') ontmoet filmfan Marloes Lasker. Marloes, zelf visueel gehandicapt, heeft een speciale voorkeur voor Startrek-films. In deze ontmoeting praat zij met Pieter Verhoeff over hun gezamenlijke passie: het geheim van goeie films en de kracht van beeld en woord.

Leefbaar Utrecht-wethouder Toon Gispen gaat in gesprek met Ardo Mengers (Statenlid CDA) en Hans Overbeek (Statenlid PvdA) over hun gezamenlijke passie: politiek. In hoeverre geeft hun functie hen echt de ruimte om vorm te geven aan hun idealen? In hoeverre kan de politiek 'ontmoetingen in de samenleving' tussen mensen met en zonder handicap meer vanzelfsprekend en simpelere maken? En wat gaan de politici doen om dit doel dichterbij te brengen?

Afzender: redactie

---


reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie