Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 15-03-2003

Datum nieuwsfeit: 15-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 15-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 15.45 u) Zaterdag, 15 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; chemisch lab
Afgelopen vrijdagmiddag omstreeks 13.45 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de Caumerweg in Heerlen. Bleek te gaan om een woning. Politie en brandweer waren snel ter plaatse waarbij vervolgens bleek dat er geen brand was. Wel trof de politie in de woning een chemisch laboratorium aan, vermoedelijk voor de vervaardiging van synthetische drugs. Zo vond de politie in het pand ook allerlei vaten met chemicalien/grondstoffen en amfetamine-olie. Het laboratorium werd ontmanteld en alles werd in beslag genomen. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij is op zoek naar de bewoners.

Heerlen; gewapende overval
Afgelopen nacht, vrijdag op zaterdagnacht omstreeks middernacht vond op de Breukerweg in Heerlen een gewapende overval plaats op een restaurant. Twee personen met een bromfietshelm op, kwamen het restaurant binnen en dwongen onder bedreiging met een vuistvuurwapen het aanwezige personeel tot afgifte van kassageld. Met de buit gingen de twee overvallers naar buiten en reden op een, vermoedelijk zwarte bromfietsscooter er vandoor. Er is niet geschoten en er is niemand gewond geraakt. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.

Voerendaal/Klimmen/Landgraaf; verkeerscontroles De politie heeft afgelopen vrijdagmiddag verkeerscontroles gehouden op de Valkenburgerweg in Voerendaal, de Diepestraat in Aerensgenhout, de Klimmenderstraat in Klimmen en op de Bekerbaan in Schimmert. Daarbij werden totaal 25 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, het overtreden van de ter plaatse geldende maximumsnelheid tot het niet bij zich hebben van de (auto)papieren.
Op de Moltweg in Landgraaf werden bij verkeerscontroles afgelopen vrijdag totaasl 16 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel, bumperkleven tot een te hoog motorvermogen van bromfietsen (opgevoerd).

Heerlen / Landgraaf; softdrugs
De politie die aanwijzingen had dat vanuit een pand aan de Doctor Poelsstraat in Heerlen verdovende middelen werden verkocht, ging vrijdagmiddag tot actie over. Daarbij trof de politie bij nader onderzoek in het pand zon 34 gram marihuana aan. De softdrugs werden in beslag genomen. Een van verkoop van softdrugs verdachte man werd in het pand aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. In diens woning elders in Brunssum, vond de politie bij nader onderzoek ook nog eens zon 60 gram marihuana. Ook deze sofdrugs werden in beslag genomen. Overigens, op donderdag 6 februari jl. werden bij een controle in hetzelfde pand aan de Doctor Poelsstraat ook al softdrugs aangetroffen. Daarnaast vond de politie in een woning elders in Brunssum toen nog meer softdrugs (hasjiesj, wiet).
Ook in een woning aan de Koeweg en in een woning aan de Europaweg Noord in Landgraaf vond de politie bij nadere controles softdrugs. In de woning aan de Koeweg vond de politie totaal zon 69 gram wiet en aan de Europaweg Noord 64 gram hasjiesj en wiet. Alle bewoners worden geverbaliseerd.

Kerkrade; verdachte aangehouden
De politie heeft afgelopen vrijdagmiddag in Voerendaal een 31-jarige man zonder vaste woon/verblijfplaats aangehouden. Die wordt ervan verdacht afgelopen woensdagavond, 12 maart jl. te hebben geschoten op een woning aan de Schweitzerstraat in Kerkrade (Eygelshoven). Daarbij werd toen op een raam met rolluiken geschoten. Er waren toen bewoners thuis, echter er is gelukkig niemand geraakt / gewond geraakt. Bij het ingestelde onderzoek kwam de verdachte in beeld en die werd vrijdag getraceerd in een pand in Voerendaal en vervolgens aangehouden. Ook een vuistvuurwapen werd aangetroffen hetwelk de politie in beslag nam. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Hij heeft inmiddels bekend. Vermoedelijk dat een en ander zich heeft afgespeeld in een relationele sfeer.

Kerkrade / Landgraaf; beledigingen
De politie heeft afgelopen nacht. Vrijdag op zaterdagnacht op de Dominiale Mijnstraat in Kerkrade een 24-jarige automobilist uit Sittard aangehouden. De politie bekeurde de verdachte (wegens een snelheidsovertreding) toen die op een gegeven moment tegen de politie-agenten allerlei beledigingen en bedreigingen uitte. Ook een 27-jarige automobilist uit Eindhoven werd afgelopen nacht, op de Paganinipassage in Landgraaf bij een bekeuringssituatie door de politie aangehouden wegens het uiten van beledigingen in de richting van de politie-agenten. De politie maakt proces-verbaal op tegen alle verdachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie