Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 16-03-2003

Datum nieuwsfeit: 16-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Persberichten Bergen op Zoom

15 en 16 maart 2003

Verkeerscontroles
Bergen op Zoom- Op vrijdag 14 maart hield de politie in de ochtenduren snelheidscontroles op de Zuidzijde Zoom, Wouwsestraatweg, Gentiaanstraat en Gagelboslaan. In totaal werden 1474 autos gecontroleerd, waarvan er 133 te hard reden. De snelheidsovertreders ontvangen binnenkort een acceptgiro in hun brievenbus. In de straten waar werd gemeten geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer. Hoogst gemeten snelheid was 88 kilometer per uur.

Die middag werd op de van Heelulaan een verkeerscontrole gehouden, waarbij gelet werd op het dragen van de autogordel. Aan 8 bestuurders werd een proces-verbaal uitgereikt.

Aanrijding met gewonde
Bosschenhoofd- Op vrijdag 14 maart omstreeks 22.05 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Pastoor van Breugelstraat met de Willeke Joostenstraat een 16-jarige bromfietser uit Oudenbosch ernstig gewond. Een 18-jarige autobestuurder uit Bosschenhoofd kwam vanaf de Pastoor van Breugelstraat en ging linksaf de Willeke Joostenstraat in. Hij heeft hierbij de voor hem uit tegenovergestelde richting komende bromfietser niet gezien. Laatstgenoemde brak beide benen op diverse plaatsen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis te Roosendaal waar hij direct werd geopereerd.

Aanhouding na mishandeling Roosendaal- In de vroege avond van vrijdag 14 maart werd een 27- jarige inwoner uit Roosendaal in de Passage mishandeld door een 33-jarige man uit Breda. Nadat het slachtoffer enkele klappen had gekregen reed de verdachte met de auto direct naar Breda, waar hij kon worden aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer hield aan de mishandeling een lichte hersenschudding en mogelijk een kaakfractuur over.

Brand in garage
Steenbergen- Op zaterdag 15 maart omstreeks 03.00 uur brak er brand uit in een garagebox aan de Corneliusstraat te Steenbergen. De garagebox inclusief een in de garage geparkeerde auto brandde geheel uit. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. De omgeving is afgezet en de bewoners zijn middels een brief op de hoogte gesteld van de asbestvervuiling.
In dezelfde nacht, 20 minuten later bleek dat de voorzijde van een personenauto aan de Nicolaas Peckstraat in brand stond. De brand werd geblust door een buurtbewoner. De politie onderzoekt of beide branden verband houden met elkaar.

Aanrijding met drie gewonden Bergen op Zoom- Op zaterdag 15 maart, rond 00.49 uur, raakten bij een aanrijding op het Sint Catharinaplein drie voetgangers gewond. Door nog onbekende oorzaak reed de 34-jarige bestuurder uit Bergen op Zoom met zijn personenauto op de 3 voetgangers in. De 3 voetgangers (27, 27 en 26 jaar oud) uit Bergen op Zoom liepen lichte verwondingen op en hoefden niet naar het ziekenhuis. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd meegekomen naar het politiebureau voor een blaasproef. Met een proces-verbaal en een rijverbod voor 4 uur kon hij huiswaarts keren.

Diefstal motor
Schijf- In de nacht van zaterdag op zondag werd uit een schuur van een woning aan de Bergakker te Schijf een gloednieuwe motorfiets gestolen. De vermoedelijke daders braken een slot van de schuurdeur af waarna zij de motorfiets wegnamen. De technische recherche stelde een sporenonderzoek in. Het gaat om een motor van het merk Kawasaki Ninja groen van kleur kenteken: MH-RH-84.

Aanhouding voor rijden onder invloed Roosendaal- Bij een controle in de vroege zondagmorgen op de H.G. Dirckxstraat, bleek een 48-jarige bestuurder uit Roosendaal teveel alcohol te hebben genuttigd. Hij werd aangehouden en na een blaastest en verhoor werd hij met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur naar huis gestuurd.

Bron: Enny de Wit

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie