Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Start verbetering verkeersveiligheid in Overvecht Zuidoost

Datum nieuwsfeit: 17-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Utrecht
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Utrecht

Start verbetering verkeersveiligheid in Overvecht Zuidoost

Op maandag 17 maart start de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Utrecht met het verbeteren van de verkeersveiligheid in Overvecht Zuidoost. In overleg met bewoners is vorig jaar een voorstel gemaakt voor het nemen van verkeersremmende maatregelen ter verbetering van de veiligheid voor voetgangers en fietsers. Bewoners zijn over de uitvoering geïnformeerd via een Stadsplan.

Het wijkverkeersplan geeft aan dat het gebied Overvecht Zuidoost een zogenaamd 'verblijfsgebied' is. Dit houdt in dat alle straten ingericht dienen te worden als onderdeel van een 30-kilometergebied, met uitzondering van de drie wijkomsluitingswegen (Donaudreef, Berezinadreef en Wolgadreef). Op de wijkomsluitingswegen geldt een maximumsnelheid van 50 kilometer per uur. Daarnaast worden snelheidsremmende maatregelen getroffen en de oversteekplaatsen verbeterd. Maatregelen

De gemeente neemt de volgende maatregelen voor het inrichten van een 30-kilometer gebied. (zie ook de tekening achter op dit Stadsplan):
* De ingang van het gebied wordt aangegeven met zoneborden (30-km/uur). Waar nodig wordt een inritconstructie (verkeersdrempel) aangelegd.

* Er worden, waar het nodig is, verkeersdrempels aangelegd om de snelheid van het verkeer te remmen.

* In de drie wijkontsluitingswegen (Donaudreef, Berezinadreef en Wolgadreef) worden busvriendelijke drempels aangebracht. Dit zijn tegelijkertijd veilige oversteekplaatsen.

Planning Zoals in het Stadsplan van oktober 2002 is aangekondigd, start de gemeente in maart met de uitvoering. De werkzaamheden duren circa vijf maanden. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Naar verwachting nemen de werkzaamheden per fase zes tot acht weken in beslag.

* Fase 1: het gebied dat wordt omsloten door de Donaudreef, Wolgadreef en spoorlijn;

* Fase 2: het gebied dat wordt omsloten door de Wolgadreef tot aan de Darwindreef;

* Fase 3. het gebied dat wordt omsloten door de Wolgadreef, Donaudreef en Moldaudeef.

In laatstgenoemd gebied wordt in dezelfde periode (juni 2003) gewerkt aan de renovatie van winkelcentrum Overkapel aan de Euterpedreef.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie