Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Symposium 'Biotechnologie etikettering en traceerbaarheid'

Datum nieuwsfeit: 17-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Productschap Diervoeder
Zoek soortgelijke berichten

Productschap Diervoeder

05/03/2003

Symposium 'Biotechnologie: etikettering en traceerbaarheid' op 17 maart

Verstrekkende gevolgen van EU-voorstellen etikettering voor voedsel en voer

Het Europees Parlement behandelt op korte termijn voorstellen voor etikettering van voedsel en diervoeders. Invoering van deze voorstellen heeft grote impact voor de levensmiddelen- en diervoederketen in de Europese Unie. Het symposium 'Biotechnologie: etikettering en traceerbaarheid' belicht de huidige voorstellen en de gevolgen daarvan voor de praktijk.

De voorliggende EU-voorstellen voor etikettering van voedsel en voeders hebben verstrekkende gevolgen de verschillende ketenpartijen in de voedsel- en diervoederketens. Zo moet onder andere van alle ingrediënten, additieven en aroma's van levensmiddelen en diervoeders worden bepaald of deze ggo's of daarvan afgeleide producten bevatten. Als daarvan sprake is, moeten de betreffende producten als zodanig worden geëtiketteerd, ook als deze producten zelf geen genetisch gemodificeerd DNA of eiwit bevatten.

Symposium
De Projectgroep Biotechnologie Productschappen, VNO-NCW, VAI, Niaba organiseren in samenwerking met het vakblad De Molenaar op 17 maart 2003 het symposium 'Biotechnologie: etikettering en traceerbaarheid'. Het symposium heeft als doel het Nederlandse bedrijfsleven te informeren over de voorgenomen regels voor etikettering en traceerbaarheid van levensmiddelen en diervoeders afgeleid van ggo's. Tevens wordt een beeld geschetst van de praktische toepasbaarheid van de voorgestelde wetgeving voor het bedrijfsleven en controle-instanties.
Op het symposium komen vragen aan bod als:

Met welke administratieve verplichtingen krijgen bedrijven te maken?

Hoe gaat de overheid de regels controleren?

Wat zal het effect zijn op de handel in agrarische grondstoffen? Tijdens de forumdiscussie zullen enkele Nederlandse Europarlementariërs een prominente rol vervullen.

Besluitvorming
De EU-lidstaten bereikten op respectievelijk 28 november 2002 (Landbouwraad) en 9 december 2002 (Milieuraad) politieke overeenstemming over de betrokken EU-voorstellen. Dit moet door de lidstaten nog worden omgezet in een tweetal 'gemeenschappelijke standpunten', hetgeen naar verwachting nog voor het symposium zal gebeuren. Nadat de 'gemeenschappelijke standpunten' zijn afgekondigd, zal het Europees Parlement zich in juni of juli a.s. in tweede lezing uitspreken over de voorstellen. Naar verwachting zal de betrokken regelgeving in de tweede helft van dit jaar daadwerkelijk worden aangenomen.

Toegang en informatie
Het symposium wordt gehouden op maandag 17 maart in het World Trade Center in Rotterdam (aanvang 12.30 uur). De toegang tot het symposium is gratis.
Meer informatie over het symposium en een aanmeldingsformulier kunt u vinden op de internet site.

Website: www.projectgroepbiotechnologie.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie