Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Onderwijsportal gegroeid in bekendheid, gebruik en waardering

Datum nieuwsfeit: 17-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

KENNISNET


Kennisnet op koers

Onderwijsportal gegroeid in bekendheid, gebruik en waardering

Zoetermeer, 17 maart 2003 . Onderwijsportal kennisnet.nl wordt steeds meer gebruikt en gewaardeerd. Dat blijkt uit een onderzoek dat marktonderzoeksinstituut NIPO in opdracht van de stichting Kennisnet heeft uitgevoerd. De portal van en voor het onderwijs krijgt van docenten, ouders en leerlingen een ruime voldoende.

In vergelijking met 2001 heeft Kennisnet veel vooruitgang geboekt in met name naamsbekendheid, het gebruik en de beoordeling van de site. Nagenoeg alle docenten zijn nu bekend met kennisnet.nl. De verwachting is dan ook dat dit een verdere verhoging van het gebruik tot gevolg zal hebben. Om dit te bereiken worden de voorlichters van Kennisnet straks nog intensiever ingezet. De voorlichters gaan gratis bij de onderwijsinstellingen langs om onder andere webwandelingen te presenteren.

Bij de meting is net als in 2001 onderscheid gemaakt tussen de sectoren primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en de beroeps- en volwasseneneducatie (BVE). Hieruit blijkt dat inmiddels 42% van de docenten PO gebruik maakt van kennisnet.nl. Binnen het VO bedraagt het percentage zelfs 56%. Het gebruik door docenten uit de sector BVE bedraagt 36%. Om deze percentages nog verder te verhogen zal de communicatie de komende tijd vooral gericht zijn op wat de doelgroep met kennisnet.nl allemaal kan.

Doel van het onderzoek was inzicht te krijgen in de performance van kennisnet.nl. Het gaat dus niet om de infrastructuur (inmiddels zijn alle scholen aangesloten door nl.tree, het consortium van regionale kabelmaatschappijen), maar om de portal kennisnet.nl. Het onderzoek is in oktober en november 2002 voor de tweede keer gehouden. Er zijn 1200 interviews afgenomen en additioneel zijn circa 5000 bezoekers van kennisnet.nl online ondervraagd.

Een uitgebreide samenvatting van het rapport staat op: www.kennisnet.nl/portal/overkennisnet/publicaties/rapporten/index.html .

Over Kennisnet
Kennisnet.nl sluit nauw aan bij de dagelijkse onderwijspraktijk. De portal levert eenvoudig toegankelijke, educatieve content en onderwijsinformatie voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Daarnaast stimuleert Kennisnet de inzet van ICT in onderwijsprocessen door via de portal technische hulpmiddelen, praktische ondersteuning en aansprekende inhoud te bieden voor (innovatieve) leer- en werkvormen. Kennisnet sluit daarbij nauw aan bij de belevingswereld van de gebruikers.

Nadere informatie voor de redactie:
Stichting Kennisnet NIPO
Hans den Boer Coen Janssen T 079 323 09 96 T 020 522 53 33

e-mail (h.denboer@kennisnet.org) e-mail (c.janssen@nipo.nl) www.kenninset.nl www.nipo.nl

17 mrt 03 12:41

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie