Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Maassluis kiest voor handhaven muziekaanbod Opmaat

Datum nieuwsfeit: 17-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

17-3-2003

Maassluis kiest voor handhaven muziekaanbod Opmaat

De gemeente Maassluis kiest voor het handhaven van het huidige aanbod aan muzieklessen door muziekschool Opmaat. In de nieuwe overeenkomst met het muziekcentrum, die op 1 januari 2004 van kracht moet worden, is dit het uitgangspunt. Het college dringt er wel op aan dat Opmaat flexibel omgaat met het aanbod aan muzieklessen, om tijdig te kunnen inspringen op nieuwe ontwikkelingen.

De onderhandelingen voor een nieuwe overeenkomst tussen Opmaat en de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis zijn momenteel gaande. Vlaardingen heeft een bezuiniging aangekondigd van 300.000,- op het muziekonderwijs.
De gemeenteraad van Maassluis heeft eveneens besloten te bezuinigen, met respectievelijk 100.000,- in 2005 en 150.000,- in 2006. Dit gebeurt echter op het gehele subsidiebeleid en niet alleen op het terrein van kunst en cultuur. Het is nog niet bekend voor welke gemeenschappelijke regelingen en verenigingen en instellingen in Maassluis dit gevolgen heeft.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie