Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 17-03-2003

Datum nieuwsfeit: 17-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: maandag 17 maart 2003

Baldadige jeugd
Bergen op Zoom: Maandagmorgen rond 11.30 uur maakte een autobestuurder bij twee politieagenten, die in de wijk aan het surveilleren waren, melding van het feit dat er vanaf het bruggetje over de Burgemeester Wittelaan door baldadige jeugd eieren op zijn auto werden gegooid. De politiemensen stelden een onderzoek in, waaruit naar voren kwam dat een groepje middelbare scholieren in hun "vrije uur" naar de supermarkt waren gelopen, daar twee dozen eieren hadden gekocht en deze hadden gebruikt om passerende auto`s mee te bekogelen. In Bergen op Zoom Noord hadden ze nog een ei kapot gegooid op een auto van een eigenaar die juist bezig was zijn heilige koe te wassen. Daarnaast is er nog een ei tegen de voorruit van de woonkamer van een woning beland.
Het groepje dat hiervoor verantwoordelijk was, bleek te bestaan uit vijf jongemannen. Deze zijn alle vijf aangehouden. Uit het vervolg van het onderzoek bleek dat twee van de vijf boefjes zich schuldig hadden gemaakt aan het gooien; de andere drie waren er `slechts` bij geweest. Als de daders nog niet eerder in aanraking zijn geweest met bureau Halt, zullen ze naar Halt worden doorverwezen. Als dit niet meer mogelijk is, krijgen ze normaal proces-verbaal en zal de officier van justitie de zaak moeten beoordelen. De hoogte van eventuele schade aan de voertuigen is op dit moment bij de politie nog niet bekend.

Controle bij wegwerkzaamheden Halsteren: Maandagmorgen is men om 8.00 uur gestart met wegwerkzaamheden aan de Steenbergseweg tussen Halsteren en Steenbergen. Nabij hotel De Ram zal een rotonde worden aangelegd, die tevens zal gaan dienen als ontsluitingsweg van wijk De Schans. Om de werkzaamheden veilig te laten verlopen voor zowel de wegwerkers als de verkeersdeelnemers, is het fietspad, dat bestemd is voor het verkeer vanuit Halsteren naar Steenbergen, afgesloten. De fietsers en bromfietsers worden geacht hun route te kiezen via de Wouwseweg en de Schansbaan.
De politie voerde maandagmorgen in het belang van de weggebruikers een gerichte controle uit om te beoordelen of de omleidingsroute daadwerkelijk werd gevolgd. Fietsers en bromfietsers die de geplaatste borden negeerden, konden rekenen op een stevige waarschuwing. De uitvoerder meldde maandagmiddag bij de politie dat ter plaatse in de loop van de maandagmiddag levensgevaarlijke situaties dreigden te ontstaan toen fietsers en voetgangers de drukke provinciale weg overstaken. Dinsdag zal de politie wederom aanwezig zijn om te controleren of de regels worden nageleefd. Overtreders kunnen dan rekenen op een proces-verbaal.

Overlast uitgaansleven
Hoogerheide: Zaterdag 15 maart ontving de politie omstreeks 08.00 uur een melding van een bewoner van de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide dat er een spoor van vernielingen getrokken was over de Antwerpsestraatweg via de Rozen- en Struikenlaan. De politie van het team Woensdrecht heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Naast enkele bloempotten, waren een vlaggenmast, een vlag en een chemisch toilet vernield. Tegen een auto bleek een sloopfiets te zijn gegooid. De beller had inmiddels op eigen initiatief reeds aangifte gedaan via internet. Een andere inwoner van Hoogerheide meldde bij de politie dat er in het weekeinde veel overlast van jeugd bestaat in de Bernardstraat. Rond het sluitingstijdstip van de horecagelegenheden, trekken veel jongeren door Hoogerheide. Alle betrokkenen hebben de politie om extra toezicht verzocht in en rondom de Antwerpsestraatweg de Struikenlaan en de Bernardstraat.

Vechtpartij
Huijbergen: In de vroege morgen van zondag 16 maart kreeg de politie omstreeks 01.00 uur de melding van een massale vechtpartij voor en in cafe De Kroon in Huijbergen. Toen de politie korte tijd later ter plaatse arriveerde, was er echter niets meer waar te nemen. De bedrijfsleidster meldde dat er een vechtpartij had plaatsgevonden tussen een groep Polen, woonachtig in Belgie. Korte tijd later meldde zich een drietal Polen in het Lievensberg ziekenhuis, waarvan er een gewond was. Van deze gewonde zijn de personalia genoteerd. De gewonde wilde echter beslist geen aangifte doen. Voor zover bekend is aan eigendommen van het caf geen schade toegebracht.

Uit de hand gelopen ruzie leidt tot bedreiging met mes Putte: Zondag 16 maart kreeg de politie omstreeks 17.00 uur melding dat aan de Begoniastraat in Putte een man bedreigd was met een mes. Ter plaatse bleek de oorzaak te liggen in een ruzie tussen een 21-jarige en een 37-jarige Puttenaar, die al tijdens de Carnavalsdagen is ontstaan naar aanleiding van een vechtpartijtje dat in de loop van de zondag een vervolg kreeg. Toen de politiemensen ter plaatse waren, bleek de zaak, mede dankzij de interventie van een buurman, enigszins te zijn gesust. De zaak is inmiddels onder de aandacht gebracht van de wijkagent in een poging de gemoederen voorgoed te bedaren en de rust tussen de ruziende families weer te laten keren.

Joyriding
Oudenbosch: Aan de Zandeweg werd afgelopen nacht door een politiesurveillance een 21-jarige inwoner van Oudenbosch aangehouden. Bij nader onderzoek bleek dat hij, zonder medeweten van de betreffende persoon, de autosleutels en de bijbehorende auto van een familielid had meegenomen. De verdachte is niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt terzake joyriding.

Bron: Manon Ostendorf

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie