Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Jeugd ontdekt historie KMA

Datum nieuwsfeit: 18-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten


---

Ministerie van Defensie---

Jeugd ontdekt historie KMA

07-03-2003

In het kader van cultuureducatie kunnen kinderen van Bredase basisscholen van vanaf dinsdag (18 maart) een maand lang kennis maken met de Koninklijke Militaire Academie (KMA). Omdat de KMA haar 175 jarig jubileum viert en het Kasteel van Breda een rijk cultureel bezit heeft, nodigt de Gouverneur van de KMA, generaal-majoor C.G.J. Hilderink, de kinderen uit om in 2003 het kasteel te bezoeken. Tijdens een boeiende rondleiding kunnen zij kennismaken met de historie van het kasteel in al zijn aspecten.

Het spannende verhaal over de list met het turfschip van Breda zal tijdens deze bezoeken zeker ook ter sprake komen. "De Ontdekking" vormt een vast onderdeel van het lesprogramma van de Bredase basisscholen. Het doel van "De Ontdekking" is dat kinderen tijdens de acht jaren basisschool in aanraking komen met de verschillende kunstuitingen. Om dat doel te bereiken, werkt de gemeente Breda samen met de culturele instellingen van Breda en het Brabants Instituut voor School en Kunst.

Koninklijke Militaire Academie

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie