Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Europort 2003 volledig op koers

Datum nieuwsfeit: 18-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Amsterdam RAI

Europort 2003
18 mrt 2003

Europort 2003 volledig op koers

De internationale maritieme vakbeurs Europort 2003, die van 18 tot en met 22 november 2003 plaatsvindt in Amsterdam RAI, levert wederom een zeer compleet aanbod. Naar verwachting presenteren tijdens Europort ruim 575 exposanten, die meer dan 800 maritieme toeleveringsbedrijven uit de hele wereld vertegenwoordigen, hun producten en diensten. Daarmee lijkt de stagnerende wereldeconomie geen nadelige invloed te hebben op het aantal deelnemers aan Europort 2003. Dankzij een toename van het aantal landenpaviljoens heeft Europort bovendien een nog sterker internationaal karakter dan voorheen. De vakbeurs beslaat alle sectoren uit de maritieme industrie zoals zeevaart, binnenvaart, offshore, baggerindustrie en havens. Europort 2003 wordt omlijst door diverse congressen en jaarvergaderingen, waaronder het MARE FORUM 2003 op 17 en 18 november in Grand Hotel Krasnapolsky in Amsterdam.

Product manager Farouk Nefzi is zeer tevreden over de vooruitzichten voor Europort 2003: We weten allemaal dat in veel sectoren de stagnerende economie voor klappen zorgt. Het is dan ook goed te constateren dat het animo voor deelname aan onze beurs nog steeds heel groot is. Op dit moment is 90% van het totale beursoppervlak ingetekend. Daarvan is 75% definitief en staat nog eens 15% in optie. Vergeleken met de vorige editie die twee jaar geleden plaatsvond, loopt de verkoop van de beschikbare standruimte helemaal parallel. Wij verwachten dan ook het complete aanbod zoals in 2001 te kunnen evenaren. Bovendien zien we dat de deelnemers wederom alle maritieme sectoren vertegenwoordigen. Deze diversiteit en daarmee compleetheid van de beurs, plaatst Europort nog nadrukkelijker op de beurskalender van de maritieme industrie.

Uitbreiding aantal landenpaviljoens
Het streven van de organisator de beurs een nog sterker internationaal karakter te geven, heeft geresulteerd in een uitbreiding van het aantal landenpaviljoens. Nieuw zijn de collectieve inzendingen van China, Finland, Griekenland en Roemenië. Evenals vorig jaar hebben ook België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Polen, de Verenigde Staten en Zuid-Korea hun krachten weer gebundeld in een gezamenlijke presentatie op de beurs. Onder de vleugels van Holland Marine Equipment staat ook het Nederlandse collectief er weer. De deelnemers aan Europort 2003 zijn tot op heden uit 26 verschillende landen afkomstig. Dat de beurs ook bezoekers uit de hele wereld trekt, blijkt uit de cijfers van de vorige editie toen 74 nationaliteiten vertegenwoordigd waren.

MARE FORUM Conference op 17 en 18 november
Thema van het Engelstalige officiële Europortcongres dat op 17 en 18 november georganiseerd wordt in Hotel Krasnapolsky in Amsterdam is: Restoring trust in the triangular relationship between shipowners - regulators - charterers / shippers / cargo owners, and its effect on quality in shipping today. Het congres heeft als doel een bijdrage te leveren aan het herstellen van het vertrouwen tussen de hierboven genoemde partijen door concepten aan te dragen die kunnen leiden tot "A fair price for good shipping service", "A balanced deal between contracting parties" en "A reasonable recognition of a quality shipping operation".

De CEDA Dredging Days is een tweedaags congres (20 en 21 november) dat zich richt op professionals uit de baggerindustrie. Dit jaar worden de onderwerpen Specialist dredging techniques en Inspiring dredging solutions uitgediept. Meer informatie over de congressen en inschrijfmogelijkheid is terug te vinden op www.europort2003.com.

Vervolg voor special-interest routes op beurs Activiteiten die tijdens de vorige editie van Europort door bezoekers hoog gewaardeerd werden, krijgen een vervolg. Het speciaal ingerichte simulatorpaviljoen, georganiseerd in samenwerking met Schuttevaer, staat in het teken van ontmoeting en vermaak. De radar- en manoeuvreersimulator is speciaal ontworpen om bijvoorbeeld het manoeuvreren van grote schepen, het plotten van kaarten en het aflezen van radarsystemen te leren. De 'binnenvaartroute, opgezet door De Binnenvaartkrant, leidt ondernemers uit de binnenvaart langs exposanten die aan de sector leveren en interessante noviteiten tentoonstellen. De Superyachtroute markeert alle stands die zich op de superjachtindustrie richten en voert behalve over Europort 2003 ook over de beursvloer van de Marine Equipment Trade Show (METS), die tegelijkertijd met Europort in Amsterdam RAI plaatsvindt.

Jaarvergaderingen (branche)organisaties
Diverse maritieme (branche-)organisaties zoals de IRO (branchevereniging voor de Nederlandse toeleveranciers in de olie- en gasindustrie), KNVTS (Koninklijke Nederlandse Vereniging van Technici op Scheepvaartgebied), KVNR (Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders) en VNSI (Vereniging Nederlandse Scheepsbouw Industrie) organiseren op Europort hun (jaar)vergaderingen of seminars. Hiermee bewijst Europort ook op nationaal niveau een belangrijk platform te zijn.

EUROPORT en METS onder één dak
Met de beurs METS (Marine Equipment Trade Show), die tegelijkertijd met Europort plaatsvindt, is Amsterdam RAI gedurende enkele dagen het bolwerk van de mondiale watersport- en maritieme industrie. Nog nooit was zon groot aanbod uit deze sector in Amsterdam onder één dak te vinden. Bezoekers van Europort kunnen zich ter plekke registreren en zodoende ook een bezoek brengen aan de beurs METS 2003.

www.europort2003.com
Op de website www.europort2003.com van Europort 2003 kunnen zowel exposanten als bezoekers meer informatie over de komende beurs vinden. Europort 2003 is geopend van dinsdag 18 november tot en met zaterdag 22 november 2003 en vindt plaats in het Europacomplex van Amsterdam RAI. De openingstijden zijn op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur, op donderdag van 11.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Amsterdam, 13 maart 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie