Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Beroep op hondenbezitters Winterswijk: honden aanlijnen, poep opruimen

Datum nieuwsfeit: 18-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Winterswijk
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Winterswijk


18 maart 2003

Beroep op hondenbezitters: honden aanlijnen, poep opruimen

Er worden nog steeds honden uitgelaten op openbare gazons en in plantsoenen. Erger is nog, dat de poep die zij achterlaten, soms niet door hun baasjes wordt opgeruimd. Anderen ondervinden daardoor overlast, die op zich gemakkelijk voorkomen kan worden. Het is goed te weten, dat het op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening sinds vorig jaar verplicht is honden aangelijnd uit te laten en uitwerpselen netjes op te ruimen. Velen doen dat ook en nemen de poep met een schepje op en ruimen die vervolgens keurig op. Helaas zijn er ook hondenbezitters die de poep weliswaar met een schepje opnemen maar deze vervolgens in de struiken deponeren en de schep aan de struiken afvegen. Op die manier wordt het probleem slechts verplaatst. Voor de gemeentelijke hoveniers, die het groen moeten onderhouden en de struiken moeten snoeien, wordt de overlast zelfs nog groter. Niet alleen hun schoenen maar ook de kleding wordt op die manier besmeurd.
Daarom doen we nogmaals een dringend beroep op alle hondenbezitters zich aan de regels te houden en de overlast voor anderen te minimaliseren. Dat houdt in: honden aangelijnd uitlaten en de poep netjes opruimen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie