Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Burgemeester Heerlen trekt vergunning Coffeeshop in

Datum nieuwsfeit: 18-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Heerlen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Heerlen

home

Burgemeester trekt vergunning Coffeeshop in

Burgemeester Sakkers heeft besloten de horecaexploitatievergunning van de coffeeshop Physical aan de Hommerterweg 9 in Hoensbroek per 27 maart in te trekken.

Sinds 19 april 1996 beschikte de huidige exploitant van de coffeeshop Physical over een horeca-exploitatievergunning. Op grond daarvan en op grond van het vastgestelde softdrugsbeleid was Physical één van de vijf officiële Heerlense coffeeshops.

In februari van dit jaar kreeg de gemeente informatie van de strafgriffie van de rechtbank Maastricht waaruit bleek dat de exploitant van de coffeeshop in de afgelopen vijf jaar twee keer onherroepelijk veroordeeld werd op grond van de Opiumwet.

Voor burgemeester Sakkers was dit reden de verleende horecaexploitatievergunning in te trekken. Op 18 februari werd het voornemen tot intrekking van de vergunning aan de exploitant medegedeeld. Na het horen van zijn zienswijzen heeft de burgemeester op 12 maart het definitieve besluit tot intrekking genomen, ingaande 27 maart 2003.

Gemeente Heerlen, 7 februari 2003
Afdeling Communicatie
Richard Pisters, tel. (045)5604070

(persvoorlichting@heerlen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie