Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Jan Lammers test op vliegveld Laarbruck

Datum nieuwsfeit: 18-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Racing for Holland
Zoek soortgelijke berichten

Racing for Holland


>> 18-03-2003 14:32:09Jan Lammers test op vliegveld Laarbruck

Racing for Holland testte het afgelopen weekeinde met de Dome S101 op het Duitse vliegveld van Laarbruck. Met snelheden van ver boven de 300 kilometer per uur, richtte het team zich vooral op het testen van het semi-automatische schakelsysteem.
"Dat ging heel goed", aldus Jan Lammers. "We hadden hier goed de ruimte en we konden op het lange rechte stuk het schakelsysteem goed uitproberen en bovendien het effect van de nu kleinere inlaat restictors analyseren. Het vliegveld was bijna even lang als het langste rechte stuk van Le Mans. Het was prachtig weer en we hebben 2 dagen lang kunnen rijden. Wat betreft de techniek van het schakelsysteem zijn we nu in de fase belandt dat we het systeem aan het fine tunen zijn, dus het gaat de goede kant op. Door deze manier van schakelen moeten we sneller kunnen zijn en de betrouwbaarheid van de versnellingsbak kunnen verbeteren, omdat die nu in principe bijna niet meer merkt welke coureur er achter het stuur zit. Elke rijder schakelt namelijk op zijn eigen manier en dat heeft natuurlijk altijd wat gevolgen. Dat verschil wordt nu sterk gereduceerd. Goed is dat, mocht het systeem om wat voor reden dan ook falen tijdens een race, we altijd kunnen vertrouwen op de normale pook, waarmee we nog altijd mechanisch zouden kunnen op en terugschakelen, dus dat is een extra zekerheid. We hebben hier veel geleerd, veel uitgeprobeerd, dus al met al zijn we erg tevreden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie