Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 18-03-2003

Datum nieuwsfeit: 18-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 18 maart 2003

Team Altena:
Verkeerscontrole
Op maandag 17 maart vanaf 19.00 uur tot dinsdag 18 maart 02.00 uur werd in de gemeente Werkendam een verkeerscontrole gehouden. De politie maakte vijftig processen-verbaal op:
* 20 maal voor het niet dragen van een autogordel
* 2 maal voor het niet dragen van een helm
* 13 maal voor het onjuist voeren van mistverlichting
* 1 maal voor een onjuist buitenlands kenteken
* 1 maal voor een onjuist buitenlands rijbewijs
* 2 maal voor defecte verlichting
* 9 maal voor verlopen APK
* 2 maal voor onverzekerd rijden. Tijdens deze controle werd een 52 jarige bestuurder van een personenauto uit Almkerk geverbaliseerd voor het rijden onder invloed. Na een blaastest aan het bureau bleek de man zoveel gedronken te hebben dat zijn rijbewijs gelijk is ingenomen. De ademanalyse gaf namelijk een uitslag van 615 ug/l. Na verhoor is hij met een dagvaarding heengezonden.

Team Dongen:
Automobilist onder invloed van alcohol DONGEN - Op 18 maart 2003 omstreeks 01.00 uur betrapte de politie een 42 jarige inwoner uit Dongen op het rijden onder invloed. Dat gebeurde op de Wilheminastraat. De man onderging een ademanalyse in het politiebureau. Deze test gaf een uitslag van 495 ug/l. Met een rijverbod van vijf uur werd de bestuurder naar huis gestuurd. Hij moet zich over enkele weken bij de rechter verantwoorden voor dit verkeersmisdrijf.

Team Gilze en Rijen:
Bonnen bij snelheidscontrole RIJEN - Op 17 maart 2003 werd door de politie op de Chaamseweg te Gilze gecontroleerd op snelheid. Er werden ongeveer 50 auto`s gecontroleerd. Zeven maal werd een snelheidsovertreding geconstateerd. Uiteraard kregen de overtreders hiervoor een boete. Verder kregen twee bestuurders een bon voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. De politie bekeurde een maal voor een verlopen APK keuring.

Team Geertruidenberg Drimmelen: Vernielingen aan kerkhof HOOGE ZWALUWE: De politie heeft een aangifte opgenomen van de gemeente Drimmelen. Enkele dagen geleden zijn er vernielingen gepleegd aan de zogenaamde drenkelingen begraafplaats. Dit is aan de Zwaluwseweg. Een gedeelte van het hekwerk werd van de muur gebroken, pilasters werden omvergegooid en afgebroken. Enige dagen later bleek ook het hekwerk weg te zijn. Het hekwerk betreft een monument. De restanten van het hekwerk liggen momenteel opgeslagen op de gemeentewerf. De gemeente beraadt zich op maatregelen.

Team Oosterhout:
Dronken man zorgt voor amok OOSTERHOUT - Op 17 maart om 20.30 uur arresteerde de politie een 30 jarige inwoner van Oosterhout. De man was dronken en zette bij zijn ouderlijke woning in de Van Boischotlaan de boel op stelten. Toen de politie hem aansprak op zijn misdragen richtte hij zijn agressie op de politie. De verdachte beledigde en bedreigde de agenten en probeerde met hen een gevecht aan te gaan. Omdat de man erg dronken was konden de agenten hem vrij snel onder controle brengen. Hij man is opgepakt en verhoord. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Jeroen Steenmeijer

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie