Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 19-03-2003

Datum nieuwsfeit: 19-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-03-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 12.45 u) Woensdag, 19 maart 2003

District Sittard

Munstergeleen; brand
Afgelopen dinsdagavond omstreeksa 20.00 uur was er een brand in een leegstaand (klooster-) gebouw Abshoven in Munstergeleen. Bleek dat het linkergedeelte van het voormalige kloostergebouw in brand stond. De politie heeft de weg Abshoven voor het verkeer afgesloten. De brandweer heeft de brand geblust. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Elsloo; in kraag gevat
Afgelopen dinsdagmiddag, omstreeks 15.45 uur vond een poging overval op een winkel aan de Raadhuisstraat in Elsloo. Een onbekende man (met een zak over zijn hoofd) was de winkel binnengekomen en onder bedreiging met een mes eiste hij geld van de aanwezige uitbaatster. Omdat de uitbater elders in het pand onraad bespeurde ging hij meteen de winkel in en pakte de overvaller vast. Die trok zich los en rende er (zonder buit) vandoor. Daarbij liep de winkeluitbater de overvaller achterna waarbij hij ook hulp kreeg van een buurtbewoner die de overvaller eveneens achterna ging. Uiteindelijk wist het tweetal de overvaller op de Monseigneur Kerckhoffstraat, waar hij zich trachtte te verbergen, in de kraag te vatten. Hij werd overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Die hebben de aangehouden verdachte, een 26-jarige man uit Kerkrade overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. Het mes, dat de verdachte op zijn vlucht had weggegooid, is teruggevonden en in beslag genomen. De verdachte heeft de poging overval inmiddels bekend. De politie stelt verder onderzoek in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie