Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Aanpak legionellapreventie in Heerlen

Datum nieuwsfeit: 19-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Heerlen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Heerlen

home

Aanpak legionellapreventie

De gemeente Heerlen start zo spoedig mogelijk met de aanpak van legionellapreventie in sporthallen, gymzalen en andere lokaties van sportverenigingen. Naast de kosten voor de risicoinventarisatie en het ontwikkelen van de beheersplannen per lokatie, neemt de gemeente nu ook de kosten voor eventueel noodzakelijke aanpassingen aan de regelgeving voor haar rekening. Daarvoor wordt een bedrag uitgetrokken van 72.101,-- (incl. watermonsters en excl. BTW)

Volgens de Tijdelijke regeling legionellapreventie in leidingwater is de eigenaar van een collectieve watervoorziening verplicht een risicoanalyse te laten maken, eventueel aangevuld met een beheersplan. Deze inventarisaties en beheersplannen dienen elke drie jaar bijgesteld te worden.

Na de zomer van 2002 heeft de gemeente opdracht verstrekt om voor de gemeentelijke gebouwen een risicoanalyse en beheersplan te laten maken. Verder werd toen besloten om ook de risicoinventarisaties en beheersplannen voor de gebouwen van de sportverenigingen op kosten van de gemeente te laten maken. Inmiddels zijn de resultaten van de risicoanalyses van de sporthallen, gymzalen en gebouwen van de sportverenigingen bekend. Ook is in kaart gebracht wat de kosten zijn van de aanpassingen om de gebouwen aan te passen aan de eisen van de regelgeving.

Het college heeft nu besloten om met spoed alle benodigde herstel- en aanpassingskosten uit te laten voeren. Niet alleen voor de gemeentelijke sporthallen en gymzalen, maar ook voor de gebouwen van sportverenigigen neemt de gemeente de kosten voor haar rekening. Deze verenigingen zullen op korte termijn bericht hierover ontvangen.

Gemeente Heerlen, 19 maart 2003
Afdeling Communicatie
Reina Cobussen, tel. (045)5604070
(persvoorlichting@heerlen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie