Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Wethouder Heijnen Den Haag reikt Jan Ligthartprijs 2003 uit

Datum nieuwsfeit: 19-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Den Haag
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Den Haag

2003-03-14: Wethouder Heijnen reikt Jan Ligthartprijs 2003 uit


---

Op woensdag 19 maart 2003 reikt wethouder Pierre Heijnen van onderwijs voor de tweede keer de Jan Ligthartprijs uit. Voorafgaand aan de prijsuitreiking is de jaarlijkse Jan Ligthartlezing. Onder de noemer 'Scholengemeenschap De Rooi Pannen brengt ondernemen in de praktijk' presenteren Michel Wouters en Cees van Strien van de Tilburgse scholengemeenschap het winkelcentrum waar hun leerlingen werkervaring opdoen.

De Jan Ligthartprijs bestaat uit 2.500 euro en de Jan Ligthart-sculptuur. Er is een ook aanmoedigingsprijs van 1.000 euro voor studenten van Pabo's, lerarenopleidingen en universiteiten. De prijs is bedoeld voor mensen uit de omgeving van Den Haag die bijdragen aan onderwijsvernieuwing en het effect daarvan kunnen aantonen. Daarbij valt in de eerste plaats te denken aan personen, groepen en instellingen die werken bij scholen in de regio Haaglanden. Het bestuur van het Jan Ligthart Genootschap vormt de jury van de Jan Ligthartprijs. De jury heeft zeven inzendingen ontvangen voor de Jan Ligthartprijs en drie voor de aanmoedigingsprijs.

Het onderwerp van de Jan Ligthartlezing is dit jaar het winkelcentrum van de Tilburgse scholengemeenschap De Rooi Pannen. De leerlingen van deze middelbare handelsschool beheren tien winkels, waaronder een supermarkt, een boekhandel en een vestiging van een groot warenhuis. Leerlingen van de eerste twee klassen zijn verkoopassistenten, de hogere klassen verzorgen het winkelmanagement. Deze manier van werken heeft landelijk aandacht gekregen bij de start van het project. Nu, na meer dan een jaar, is het de vraag wat het heeft opgeleverd.

De lezing en de prijsuitreiking zijn initiatieven van het Jan Ligthart Genootschap. Dit genootschap zet zich in voor onderwijsvernieuwing in de kennissamenleving, vooral in de Haagse regio. Het gedachtegoed van de pedagoog Jan Ligthart (1859-1916) is daarbij het uitgangspunt. Bovendien besteedt het genootschap veel aandacht aan de rol van ICT in onderwijs en de (kennis)maatschappij. Het genootschap organiseert naast de jaarlijkse lezing en de prijzen ook debatten en symposia. De organisatie van de prijsuitreiking is in handen van het Haags Centrum voor Onderwijsbegeleiding (HCO).

last update: 14-3-2003 15:00:23 ;pag.: 18977; auteur: 616;cat.: 2,Gemeentenieuws ondersteunt het gebruik van scripts niet ... Enable Javascript

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie