Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Wereldbeker vierspannen beleeft hoogtepunt tijdens Indoor Brabant

Datum nieuwsfeit: 20-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland
Zoek soortgelijke berichten

Vereniging Samengestelde Wedstrijd Mensport Nederland

Wereldbeker vierspannen beleeft hoogtepunt tijdens Indoor Brabant

17/03/2003

's-Hertogenbosch, 17 maart 2003
Het tweede seizoen van de FEI Wereldbeker voor vierspannen zal een fantastisch hoogtepunt beleven tijdens Indoor Brabant, wat van 20 tot en met 23 maart plaatsvindt in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. De beste vijf menners van de stand na Indoor Brabant kwalificeren zich namelijk voor deelname aan de laatste wedstrijd in het Zweedse Gothenburg een week later.

De Duitse menner Michael Freund heeft zijn serie van vier wedstrijden reeds volbracht en is met vier overwinningen leider van het klassement en daarmee zeker van een startbewijs voor Gothenburg. Maar de overige vier plaatsen zullen in 's-Hertogenbosch verdeeld worden. Alle zes menners die in Indoor Brabant aan de start komen, hebben kans op een startplaats. Mark Weusthof en Tomas Eriksson delen momenteel de tweede plaats met 18 punten. Boyd Exell staat net achter hen met 17 punten, gevolgd door Christoph Sandmann met 16 punten. IJsbrand Chardon, die in Indoor Brabant met een vierspan warmbloed paarden zal starten, zal de Wereldbekerwedstrijd moeten winnen wil hij in aanmerking komen voor Gothenburg. Harry de Ruyter heeft van de organisatie de Wild Card gekregen. De Ruyter nam vorig jaar met succes deel aan deze prestigieuze indoor competitie. Hij eindigde op de zesde plaats in het eindklassement na het eerste Wereldbekerseizoen. Tijdens het Wereldkampioenschap voor vierspannen in Jerez de la Frontera eindigde de Limburger als tweede Nederlander op de zesde plaats, maar kwam desondanks punten te kort om zich te kwalificeren voor het Wereldbekerseizoen 2002/2003. In de vierspanrubriek tijdens het Hippisch Matinee van Indoor Brabant eiste hij vorig jaar de overwinning voor zich op. De Ruyter zal voor zijn deelname aan de Wereldbekerwedstrijd in 's-Hertogenbosch het schimmelspan inzetten waarmee hij vorig jaar onder andere de Wereldbekerwedstrijd van Amsterdam won. Indien De Ruyter de Wereldbekerwedstrijd in 's-Hertogenbosch wint, zal hij een Wild Card ontvangen voor Gothenburg. In het geval dat twee menners op een gelijk aantal punten eindigen, zal de menner met de meeste eerste plaatsen zich kwalificeren. Indien ook dit aantal gelijk is, wordt gekeken naar de meeste tweede en derde plaatsen en zo verder.

De warming up wedstrijd wordt gehouden op zaterdag 22 maart om 22.15 uur. De Wereldbekerwedstrijd staat zondagmiddag 23 maart om ca. 16.30 uur op het programma. De warming up wedstrijd wordt verreden over één ronde om de startvolgorde voor de Wereldbekerwedstrijd te bepalen. In de Wereldbekerwedstrijd komen de beste drie menners na de eerste ronde terug voor de `winning round'. Dit is een extra omloop over hetzelfde parcours. De tijden van de eerste en tweede omloop worden bij elkaar opgeteld en dit bepaalt de uiteindelijk de plaatsen een, twee en drie.

Op zaterdagmiddag 22 maart om 14.00 uur wordt de Baroniehal vrijgemaakt voor het traditionele Hippisch Matinee. Vijfentwintig nationale menners in de rubrieken twee-en vierspan paard en vierspan pony zullen op het scherpst van de snede strijden om de overwinning van de indoor marathon.

De FEI Wereldbeker vierspannen zal uitgezonden worden op 23 maart op Nederland 2 in het programma Studio Sport in het middagprogramma (tussen 15.00 en 17.00 uur). En op CNBC Sport Europe op 14 juni (van 23.30-00.00 GMT).

www.indoorbrabant.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie