Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nieuw A-blad tegelzetten

Datum nieuwsfeit: 20-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Arbouw
Zoek soortgelijke berichten

Arbouw


Persbericht

datum betreft
woensdag 19 maart 2003 Een nieuw A-blad: Tegelzetten

Arbouw heeft een nieuw A-blad uitgebracht: Tegelzetten. In dit A-blad staan de afspraken die werkgevers en werknemers hebben gemaakt om de arbeidsomstandigheden bij tegelzetters te verbeteren, met name door de lichamelijke belasting te verminderen. De afspraken hebben betrekking op de manier van aanleveren van materialen, de te gebruiken hulpmiddelen en gereedschappen en de werkmethoden.

In het A-blad staat beschreven wat de risicofactoren zijn waar een tegelzetter mee te maken krijgt tijdens zijn werk. De belangrijkste risicofactoren zijn: langdurig staan, zwaar tillen en dragen, geknield of gebukt werken, boven het hoofd werken, werken in kleine ruimten, repeterende bewegingen en blootstelling aan (kwarts)stof, trillingen en lawaai. Het A-blad beschrijft vooral oplossingen voor het verminderen van de lichamelijke belasting bij de volgende taken: transport van tegels en materieel, aanmaken van specie of lijm, aanbrengen van tegels en het inwassen van tegels. Oplossingen zijn te onderscheiden in gebruik van nieuwe of verbeterde hulpmiddelen en in de verbetering van de organisatie of de werkwijze.

Aangezien de tegelzetter voor zijn arbeidsomstandigheden vaak afhankelijk is van anderen, zoals de opdrachtgever, de werkvoorbereider en de fabrikanten van tegels, lijmen en gereedschappen, is dit A-blad ook voor hen van belang.

Het A-blad Tegelzetten kunt u bestellen onder vermelding van de bestelcode ARB 0642 via telefoonnummer 020 - 580 55 80, e-mail: (arbouw@arbouw.nl) of via internet: www.arbouw.nl. De prijs van het A-blad bedraagt EUR 5,67.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie