Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Gemeente Tilburg komt werkgevers ID-banen in 2003 tegemoet

Datum nieuwsfeit: 20-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Tilburg
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Tilburg

19-3-2003
Gemeente komt werkgevers ID-banen in 2003 tegemoet

De gemeente Tilburg zal vanaf dit jaar fors moeten bezuinigen op het beschikbare budget voor gesubsidieerde arbeid. Het college is nu met aanvullend beleid gekomen om daar op in te spelen. Besloten is om pas vanaf 1 januari 2004 aan de werkgevers een bijdrage te vragen in de loonkosten. Wat 2003 betreft wordt er verder stevig op ingezet ID-werknemers aan regulier werk te helpen.

Die bijdrage in de loonkosten wordt pas vanaf 2004 gevraagd, omdat de gemeente graag zorgvuldig en verantwoord wil handelen en een dergelijk voorstel een degelijke uitwerking vergt. Tilburg kent zo'n 1100 mensen met een ID-baan, voorheen de Melkert-banen. Op jaarbasis gaat het om een bedrag van ongeveer 19 miljoen. Het is de bedoeling dat vanaf volgend jaar op een andere manier met gesubsidieerde arbeid wordt omgegaan. Dit heeft alles te maken met het toekomstig regeringsbeleid en de noodzakelijke bezuinigingen binnen de gemeente.

Het voor dit jaar uit te stippelen beleid kenmerkt zich door nog veel onzekere factoren. Zo zal het definitieve budget ID-banen 2003 pas in mei 2003 worden vastgesteld. Verder is het op dit moment nog onduidelijk in welke mate werkgevers gebruik zullen gaan maken van de stimuleringsregeling (financiële vergoeding bij het omzetten van een ID-baan in een reguliere functie). Een ander punt van onzekerheid is de uitplaatsing van ID-werknemers naar regulier werk i.v.m. de kenterende arbeidsmarkt. Met het nu gepresenteerde aanvullende beleid wordt daarop ingespeeld.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie