Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Achmea: Niet te veel CAO voorstellen 2003

Datum nieuwsfeit: 20-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: De Unie
Zoek soortgelijke berichten

De Unie


Achmea: Niet te veel CAO voorstellen 2003

20 maart 2003 - Wat trekken wij ons aan van de huidige economische situatie? Niet alleen in de rest van de wereld maar ook bij Achmea. Deze vraag heeft centraal gestaan bij de bespreking van de CAO-voorstellen met de kaderleden van De Unie.

De kaderleden zijn van mening dat zij een duidelijk signaal af moeten geven waaruit blijkt dat wij een realistische vakorganisatie zijn: een jaar pas op de plaats. Dit betekent niet dat wij een jaar achterover kunnen leunen. Er staan in de huidige CAO voldoende afspraken waar wij eens kritisch naar moeten kijken of daar ook invulling aan wordt gegeven.

Uitgangspunt voor "niet teveel CAO-voorstellen" is wel dat werkgevers instemmen met een loonsverhoging van 2,5% structureel per de ingangsdatum van de CAO. In het overleg tussen werkgevers, overheid en vakorganisaties is na onderhandeling afgesproken dat de CAO-lonen het komende jaar niet meer zullen stijgen dan deze 2,5%. Om te voorkomen dat een koopkrachtachteruitgang ontstaat, is deze 2,5% voor ons een absoluut minimum.

Uw mening telt
Als bijlage vindt u de concept wijzigingsvoorstellen voor de Achmea CAO. Graag vernemen wij van u of u het eens bent met onze inzet voor de CAO onderhandelingen. Wij verzoeken daarom bijgevoegd reactieformulier voor 27 maart 2003 aan ons te retourneren. Vervolgens zullen de kaderleden op basis van uw reacties de voorstellenbrief vaststellen.

In afwachting van uw reactie,

met vriendelijke groet,

Ewoud Teerink
Bestuurder

P.S. Uw ongeorganiseerde collega mag alleen mee praten als hij of zij nu lid wordt.


* Integrale tekst: Concept voorstellen CAO 2003 (PDF file)
* Stembiljet CAO 2003 (PDF file)

* Intropagina Achmea

donderdag, 20 maart 2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie