Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant erkent fouten na misbruik

Datum nieuwsfeit: 20-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen
Zoek soortgelijke berichten

Nationaal Actieplan Seksueel Misbruik Kinderen

Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant erkent fouten na misbruik

Directeur L. Schoonen van de Eindhovense vestiging van het Bureau Jeugdzorg Noord-Brabant erkent dat er fouten zijn gemaakt bij de afwikkeling van ernstig geval van seksueel misbruik. De hulpverlening aan het inmiddels drie jarige meisje, de pleegouders en de biologische ouders was zeer onder de maat. Ook werd er veel te laat aangifte gedaan bij de politie.

Het meisje werd in 2000 door de kinderrechter onder toezicht gesteld van de jeugdbescherming in Tilburg. Sindsdien woonde het kind in pleeggezinnen. Een consultatiebureauarts stelde in 2001 vast dat het meisje seksueel was misbruikt. Het Bureau Jeugdzorg verzuimde hiervan aangifte te doen. Inmiddels is er wel aangifte gedaan en heeft de politie de zaak in onderzoek. Het is nog onduidelijk wie de dader is.

Volgens directeur Schoonen heeft het Bureau Jeugdzorg maatregelen genomen om te voorkomen dat zoiets in de toekomst nog eens voorkomt. De instelling heeft extra personeel aangetrokken en alle medewerkers krijgen een training om te leren hoe ze zorgwekkende situaties eerder kunnen opmerken.


---


---

Laatst gewijzigd: 20-03-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie