Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 20-03-2003

Datum nieuwsfeit: 20-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-03-2003 Persbericht district Sittard
Donderdag 20 maart 2003

Sittard, inbraak school.
Woensdagavond 19 maart 2003 kort voor middernacht heeft een inbraak plaatsgevonden in een school gevestigd aan de Sportcentrumlaan te Sittard. De toegang tot de school werd verkregen na het inslaan van een ruit. Vanaf de balie werd een computer gestolen. Na het inwerking treden van het inbraakalarm werd de politie gewaarschuwd en werd samen met een medewerker van een beveiligingsdienst de inbraak vastgesteld. De inbreker werd niet meer aangetroffen. Namens de school zal van de inbraak en de diefstal aangifte worden gedaan.

Sittard, brandmelding.
Donderdagmorgen 20 maart 2003 kort voor 01.00 uur werd door een bewoner van een flatgebouw aan de Bachstraat te Sittard een brandmelding gedaan. Hij had in de flat een sterke rooklucht waargenomen en waarschuwde meteen de bewoners. De brandweer forceerde de toegang tot een woning op de begane grond van waaruit de brandlucht vermoedelijk werd geroken. Bij het doorzoeken van de woning werd echter geen brand of rook ontdekt. Bij verder onderzoek in het flatgebouw bleek dat de melder van de brandlucht die avond bezoek had gehad en dat er op zijn balkon gerookt was. De sigaret werd gedoofd in een bloembak waarna het mos begon te smeulen en een brandlucht veroorzaakte. Veel commotie om niets. De hulpdiensten, brandweer en politie, konden daarna inrukken.

Sittard, belediging.
Een 52 jarige man, zonder vast woon- of verblijfplaats, is woensdagmiddag 19 maart 2003 tijdens de Sint Joepmarkt door de politie op de Wier aangehouden wegens belediging. De man kwam een politiepatrouille in de drukte van de Sint Joepmarkt tegemoet gelopen en spuugde bewust in de richting van beide surveillerende politieagenten. Zijn werden niet geraakt. De spuug viel net voor de voeten van de agenten. De man werd daarop aangehouden en ingesloten aan het politiebureau. Daar werd tegen hem in het kader van snelrecht wegens belediging proces-verbaal opgemaakt. Hij is gedagvaard en zal zich bij de Officier van Justitie moeten verantwoorden.

Sittard, geluidsoverlast.
De politie heeft woensdagavond 19 maart 2003 een 44 jarige inwoner van Sittard aangehouden die verzet pleegde tegen de politie. Naar aanleiding van meerdere meldingen van geluidsoverlast vanuit een woning aan de Eisenhouwerstraat te Sittard ging de politie kort voor 23.00 uur ter plaatse. De geluidsoverlast was echter gedaan, maar de politie wilde toch nog even met de overlast veroorzaker spreken. Deze liet de politie in zijn woning toe maar was niet coöperatief. Hij verkeerde sterk onder invloed van drank. Praten met de politie wilde hij niet. Plotseling stond hij op en gooide zijn eigen interieur omver. Een tafel met daarop een computer werd o.a. omver gegooid en belandde op de vloer. De man werd vastgepakt om hem te kalmeren, maar hij verzette zich steeds heviger tegen de politie. Uiteindelijk moest pepperspray tegen hem gebruikt worden, waarna hij geboeid naar het politiebureau overgebracht kon worden. Daar spuugde hij bij zijn insluiting een van de agenten in zijn gezicht. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Daarna zal tegen hem o.a. wegens belediging proces-verbaal worden opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie