Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Symposium Geesteswetenschappen en ICT

Datum nieuwsfeit: 21-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke bibliotheek
Zoek soortgelijke berichten
Digitalisering > Seminars & lezingen

Symposium Geesteswetenschappen en ICT

Wetenschappelijke Communicatie in de Geesteswetenschappen in een Digitale Omgeving

Datum : Vrijdag 21 maart 2003, 9.45 uur
Plaats : Aula, Koninklijke Bibliotheek, Den Haag Organisatie : Onderzoeksinstituut voor Geschiedenis en Cultuur, Universiteit Utrecht en Koninklijke Bibliotheek, Den Haag

Inleiding
Geesteswetenschappelijke onderzoekers maken steeds vaker gebruik van elektronische communicatietechnieken. Ze discussiëren in 'digitale werkplaatsen', presenteren hun wetenschappelijke bevindingen in elektronische tijdschriften of maken bij het verzamelen van materiaal gebruik van elektronische databanken. Het Symposium wil proberen enkele recente ontwikkelingen in kaart te brengen, in aansluiting bij de vele discussies die hierover door onderzoekers, wetenschappelijke instituten en hun beleidsmakers worden gevoerd. Daartoe zijn acht sprekers uitgenodigd die, ieder vanuit hun eigen discipline, zullen reflecteren op de nieuwe ontwikkelingen in de wetenschappelijke informatievoorziening en op de veranderingen die dit voor de praktijk van het wetenschappelijk onderzoek meebrengt. Naast kritische analyses zullen er demonstraties van bestaande toepassingsmogelijkheden worden gegeven. Het symposium is interessant voor alle onderzoekers, projectleiders bij wetenschappelijke instellingen en beleidsmakers die in de dagelijkse praktijk met wetenschappelijke communicatie in hun discipline te maken hebben.

* Lees verder

* Programma

Wanneer en waar ?
Het Symposium wordt gehouden op 21 maart 2003 in de Aula van de Koninklijke Bibliotheek, Prins Willem-Alexanderhof 5, 2509 LK Den Haag

Wat kost het?
De kosten voor deelname aan het Symposium bedragen 20 Euro per persoon. Studenten 10 Euro. Dit bedrag kan worden overgemaakt op gironummer: 425131 van de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag onder vermelding van: Symposium GW en uw naam/instelling.

Hoe kan ik mij aanmelden?
U kunt zich vóór 18 maart 2003 aanmelden via het inschrijfformulier, dat te vinden is op:
www.kb.nl/kb/pr/pers/pers2003/gw/seminar-formulier.html. Meer informatie kunt u vinden op:
www.kb.nl/kb/pr/pers/pers2003/gw/seminar.html. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met (congres@kb.nl)

Koninklijke Bibliotheek - Nationale bibliotheek van Nederland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie