Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Campagne De Uitdaging voor Nederland in Enschede

Datum nieuwsfeit: 21-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Federatie van Ouderverenigingen

Persbericht: Campagne De Uitdaging voor Nederland in Enschede

19 maart 2003

Gehandicaptencampagne m.m.v. Youri Mulder en Jovink & De Voederbietels

Campagne De Uitdaging voor Nederland in Enschede

Vrijdag 21 maart is 'De Uitdaging voor Nederland' in Enschede. Voetbalcommentator Youri Mulder, zanger Hendrik Jan Lovink (Jovink en de Voederbietels) en politicus Timon de Weger gaan in gesprek met mensen met een handicap in Café De Geus. De Uitdaging voor Nederland is bedoeld om de beeldvorming van mensen met een handicap of chronische ziekte te verbeteren. Ontmoetingen tussen mensen met en zonder handicap of ziekte staan centraal.

In het centrum van Enschede vanaf 11.00 uur een promotieteam van mensen met en zonder handicap actief om het winkelend publiek te ontmoeten en te informeren over de campagne De Uitdaging voor Nederland. Op de Oude Markt wordt een aantal buitenactiviteiten georganiseerd. Passanten kunnen onder meer kennis maken met het nieuwe lage-vloermateriaal van Connexxion. Tegelijkertijd vindt in Losser een ontmoeting plaats tussen mensen met en zonder handicap uit Nederland en Duitsland. Zij brengen een exclusief voorbezoek aan het LaGa-tuinenpark, dat op 1 april haar deuren voor het publiek opent.

Ontmoetingscafé met Youri Mulder, Hendrik Jan Lovink en Timon de Weger

Om 15.30 uur begint in Grand Café De Geus (Oude Markt 2, Emschede) het Ontmoetingscafé. De presentatie is in handen van Rocky Tuhuteru. Het programma omvat de volgende ontmoetingen:

Youri Mulder gaat in gesprek met Sebastiaan Hermans. Hermans is PSV-fan. En hij is blind. Samen met Mulder blikt hij vooruit op de wedstrijd Ajax-PSV van zondag. Zij blikken ook vooruit op de ontmoeting die Youri Mulder zondag in zijn programma Vak M zal hebben met de (eveneens blinde) PSV-fan Harry Kuppe.

Hendrik Jan Lovink (Jovink & De Voederbietels) ontmoet Marco Schoot. Lovink is organisator van de Zwarte Cross, het grootste motorcrossevenement van West Europa. Schoot is lichamelijk gehandicapt maar vooral crossfanaat. Hij gaat met Lovink is gesprek over de mogelijkheden om als lichamelijk gehandicapte mee te kunnen crossen op de Zwarte Cross.

Rene de Zeeuw is bij vervoerder Connexxion verantwoordelijk voor het collectief vraagafhankelijk vervoer. Hij gaat in gesprek met een lokale rolstoelgebruiker over het belang van toegankelijk vervoer voor mensen met een handicap.

Teun Feenstra werkt als cateringmedewerker bij Ikea in Hengelo. Hij heeft een verstandelijke beperking. In het Ontmoetingscafé gaat hij samen met Ikea-manager Henk Koershuis en Robert Zandstra (directeur Arbeidstrainingscentrum ATC) de carrierekansen voor mensen met een verstandelijke beperking toe.

Timon de Weger (wethouder in Enschede) gaat tenslotte in gesprek met mensen met een handicap over wat het Enschedese Lokaal Comité voor het Europees Jaar van mensen met een handicap de komende maanden wil bereiken. De Weger is voorzitter van dit comité en blikt vooruit op enkele activiteiten die al gepland staan en op kwesties die om een oplossing vragen.

De Uitdaging voor Nederland

'De Uitdaging voor Nederland' is bedoeld om de beeldvorming van mensen met een handicap of chronische ziekte te verbeteren. Ontmoetingen tussen mensen met en zonder handicap staan centraal. Voor beide partijen een uitdaging. Aan de basis van iedere ontmoeting ligt een gemeenschappelijke interesse. Muziek, mode, of sport bijvoorbeeld. Bij een echte ontmoeting verdwijnen immers de vooroordelen om plaats te maken voor een gelijkwaardiger en realistischer beeld van de ander. De campagne is een initiatief van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad), de Federatie van Ouderverenigingen (FvO) en Vereniging Somma en wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Gedurende de maand maart is 'De Uitdaging voor Nederland' te horen en te zien in spotjes op radio en televisie, in week- en dagbladen, op de website en tijdens vier campagnedagen door heel Nederland. Ook in de commercials staan ontmoetingen centraal. Zo ontvingen Patricia Paay en Adam Curry in hun Adams Family Petra Tanis, die een verstandelijke beperking heeft. Eerder presenteerde Edwin Evers zijn populaire programma Evers staat op samen met Jos Oerlemans, die muziekliefhebber is, maar ook doof. Er volgen nog ontmoetingen bij Youri Mulder in Vak M en met Johannes van Dam in Het Parool. Voor meer informatie over 'De Uitdaging voor Nederland' kunt u terecht op www.deuitdagingvoor.nl

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie