Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Flevoland 21-03-2003

Datum nieuwsfeit: 21-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Flevoland
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 21-03-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanhoudingen na inbraak
ALMERE Een 32-jarige man uit Almere heeft donderdagmiddag twee vrouwen staande gehouden die poogden bij hem in te breken. De man was in zijn woning aan de Verzetslaan, toen hij hoorde dat er mensen bij zijn deur bezig waren. Hij zag dat drie vrouwen probeerden het slot open te krijgen en slaagde erin twee van de drie staande te houden. Een getuige belde vervolgens de politie, die de twee vrouwen aanhield en overbracht naar het bureau voor verhoor. Het zijn een 27-jarige vrouw uit Nieuwegein en de 21-jarige vrouw uit Amsterdam. De 27-jarige heeft vermoedelijk nog meer inbraken op haar naam staan. Beiden zijn in verzekering gesteld en hun auto is in beslag genomen voor onderzoek.

Aanhouding na vandalisme
DRONTEN Surveillerende agenten zagen donderdagnacht op de Rede drie jongens lopen met een reclamebord onder de arm, die er bij het zien van de politie vandoor gingen. Een van de jongens, 18 jaar en afkomstig uit Dronten, kon na een korte achtervolging worden aangehouden bij het Diep. Het bord bleek afkomstig uit de buurt bij het gemeentehuis. De jongen kreeg een boete en is na verhoor heengezonden.
Tijdens de aanhouding zagen de agenten een 23-jarige man uit Dronten rijden, die stopte in het Ruim en bij het uitstappen onvast ter been was. Hij verkeerde onder invloed en is meegenomen naar het bureau voor een meting. Zijn promillage was 0.75 en hij kreeg een boete, waarna hij eveneens is heengezonden.

Aanhouding na illegale vogelvangst
URK Een 15-jarige jongen uit Urk is donderdagmiddag aangehouden door de jachtopziener vanwege het vangen van vogels. De jongen was samen met een 30-jarige buurtbewoner vogels aan het vangen in het bosperceel bij de Staartweg en werd gesnapt door de jachtopziener. Het vangen van vogels is verboden volgens de Flora en Faunawet. De moeder van de jongen is in kennis gesteld. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Overval kapsalon
ALMERE Een kapsalon aan de Gezellenhof is donderdagmiddag rond 16.15 uur overvallen. De kapster en een klant waren alleen in het pand, toen een overvaller met bivakmuts en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp binnenkwam en geld eiste. Hij verliet de zaak te voet met een onbekend geldbedrag. De politie stelt een onderzoek in.

Bromfiets in beslag genomen
LELYSTAD Tijdens een Easy Ridercontrole aan de Zuiveringweg is donderdagmorgen een 23-jarige bromfietser uit Lelystad aangehouden. In eerste instantie werd hij aangehouden omdat hij zonder helm reed. Bij nadere controle bleek dat hij niet verzekerd was. Daarop zijn de bromfiets en de bestuurder overgebracht naar het bureau. De brommer was opgegeven als gestolen en is in beslag genomen voor verder onderzoek. De 23-jarige heeft de brommer vermoedelijk geheeld en is verhoord.

Aanrijding met letsel
ALMERE Bij een aanrijding op de Hogering ter hoogte van de A6 zijn twee meisjes van twee en drie jaar uit Harderwijk lichtgewond geraakt. De auto werd bestuurd door hun 37-jarige vader, die op de Hogering richting A6 reed. Volgens getuigen reed hij vermoedelijk door het rode licht, en kwam in botsing met 38-jarige automobilist uit Almere, die vanaf de A6 de Hogering op reed. Daarbij sloeg de auto van de Harderwijker over de kop. Zowel de kinderen als de bestuurder en zijn vrouw, die naast hem zat, zijn voor onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zij konden na de controle weer naar huis. De Almeerder bleef ongedeerd.

LELYSTAD Op de kruising Kustendreef/Zuigerplasdreef is donderdagmiddag een 18-jarige bromfietster uit Lelystad gewond geraakt na een aanrijding. Zij reed vanaf de Kamp richting Agorabaan, waarbij zij de kruising over wilde steken. Een 23-jarige automobilist uit Lelystad, die vanaf de Agorabaan linksaf de Kustendreef op wilde rijden, zag haar daarbij vermoedelijk over het hoofd, waarna een botsing ontstond. Het meisje is met beenletsel per GGD-ambulance overgebracht naar het Zuiderzeeziekenhuis.

Rijden zonder rijbewijs
LELYSTAD Een 22-jarige automobilist uit Zwolle is donderdagmiddag aangehouden op de Neringweg. De man reed zonder rijbewijs, en bleek al eerder aangehouden te zijn voor hetzelfde feit. De auto is in beslag genomen. Proces verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
ALMERE Omdat een 25-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats donderdagavond slingerend over de Markerkant reed en de blaastest tegenwerkte, is hij overgebracht naar het bureau. Ook daar voldeed hij niet aan de vereiste meting. Hij verklaarde dat hij bang was dat hij teveel gedronken had en had zijn rijbewijs niet bij zich. Hij bleek te beschikken over een Engels rijbewijs, dat alsnog is ingevorderd.

URK Op de Klifweg is donderdagnacht een 25-jarige automobilist uit Urk aangehouden wegens rijden onder invloed. De Urker reed slingerend over de weg en bleek na meting aan het bureau een promillage te hebben van 0.8. Hij kreeg een boete en is heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie