Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Koninklijke onderscheiding voor Piatek en Jacobs uit Eijsden

Datum nieuwsfeit: 21-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Eijsden
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Eijsden

Koninklijke onderscheiding voor Piatek en Jacobs

De versierselen lagen al enige maanden in een kluis in het gemeentehuis. In het diepste geheim was naar dit moment toegewerkt. Op dinsdag 18 maart was het dan zover. Wethouder Piatek en wethouder Jacobs zouden worden onderscheiden. Zo rond 19.45 uur verzamelden de families van de beide decorandi zich in het gemeentehuis. In de raadszaal was de gemeente-raadsvergadering bezig. Bij het agendapunt mededelingen zou de burgemeester het onderwerp van de Koninklijke onderscheidingen aansnijden.

Zowel Peter Piatek als Gerry Jacobs waren stomverbaasd toen hun families de raadszaal betraden. 'Wat is hier aan de hand', stond op hun gezicht te lezen. Het mysterie werd al gauw onthuld door Hans Schmidt. De heer Piatek is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau, terwijl de heer Jacobs de versierselen behorende bij het lidmaatschap in de Orde van Oranje Nassau krijgt uitgereikt.

De heer P.G.G. Piatek maakte van 1982 tot 2002 deel uit van de gemeenteraad van Eijsden. Daarnaast had hij sinds 1990 zitting in het Eijsdense college van burgemeester en wethouders. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2002 werd de heer Peter Piatek wederom als wethouder benoemd. In het duale bestel impliceert dit dat hij tegelijkertijd afscheid nam als raadslid.

Hetzelfde geldt voor de heer drs. G.J.M. Jacobs. Hij maakt twaalf jaar onafgebroken deel uit van de gemeenteraad van Eijsden (1990-2002), waarvan de laatste acht jaar als fractievoorzitter van het CDA. De heer Gerry Jacobs werd na de laatste verkiezingen voor de gemeenteraad eveneens benoemd als wethouder.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie