Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Al Gore treedt toe tot raad van bestuur Apple

Datum nieuwsfeit: 21-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Apple Benelux
Zoek soortgelijke berichten

Apple Benelux

Voormalig vice-president Al Gore treedt toe tot de raad van bestuur van Apple

Bunnik, 19 maart 2003 - Apple maakt vandaag bekend dat Al Gore, voormalig vice-president van de Verenigde Staten, is toegetreden tot de raad van bestuur van het bedrijf. Gore is vandaag gekozen tijdens de vergadering van de raad.

"Al Gore beschikt over een ongelofelijke hoeveelheid kennis en ervaring die hij heeft opgedaan als congreslid, senator en vice-president in dienst van de grootste organisatie ter wereld, de regering van de Verenigde Staten. Al die kwaliteiten stelt hij nu in dienst van Apple. Al is bovendien een enthousiast Mac-gebruiker, die zelf videomateriaal bewerkt met Final Cut Pro", aldus Steve Jobs, CEO van Apple. "We zijn ervan overtuigd dat hij uitstekend zal functioneren en we zijn er trots op dat Apple het eerste bedrijf is waar hij een dergelijke functie gaat vervullen."

Al Gore werd op 20 januari 1993 beëdigd als 45e vice-president van de Verenigde Staten. In 1996 werd hij herkozen. Samen met president Clinton heeft hij de Verenigde Staten de langste periode van onafgebroken economische groei in de Amerikaanse geschiedenis binnengeleid. Gore was acht jaar lang voorzitter van de senaat en lid van het kabinet en de National Security Council. Hij gaf leiding aan een groot aantal regeringsinitiatieven op het gebied van milieu, technologie, wetenschap en communicatie en aan bezuinigingsoperaties bij het overheidsapparaat.

Als lid van het congres heeft hij 25 jaar geleden al de term "informatiesnelweg" populair gemaakt. Hij heeft zich toen ook ingezet voor overheidssteun voor de opzet van wat later het internet werd. Al Gore is ook de laatste jaren de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technologieën actief blijven steunen. Zo heeft hij het voortouw genomen bij een campagne om alle klaslokalen en bibliotheken in de Verenigde Staten te voorzien van een internetaansluiting.

Al Gore is senioradviseur van Google, Inc. en is tevens gastdocent aan de universiteit van Californië in Los Angeles, Fisk University (Tennessee) en Middle Tennessee State University.

Hij studeerde cum laude af in de politicologie aan Harvard University in 1969 en volgde opleidingen aan de Vanderbilt University School of Religion en de Vanderbilt University School of Law.

© 2003 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, iPod en Sherlock zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Benelux: www.apple.com/nl/pr

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie