Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Formatie Zuid-Holland van start met PvdA, CDA en VVD

Datum nieuwsfeit: 21-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Zuid-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Zuid-Holland

Persbericht

21-03-2003
Formatie van start met
PvdA, CDA en VVD
Informatieronde afgesloten

Zuid-Holland krijgt zeer waarschijnlijk een college van PvdA, CDA en VVD, dat is wel duidelijk nu de informatieve ronde is afgesloten. Na overleg in de drie fracties hebben de onderhandelaars het groene licht gekregen om met elkaar een collegeprogramma voor te bereiden. Zon collegeprogramma vormt de leidraad voor Gedeputeerde Staten voor de komende vier jaar.

De komende week staan drie momenten gepland waarin de onderhandelaars Norder (PvdA), Klein Breteler (CDA) en Hieltjes (VVD) met elkaar gaan praten om de overeenkomsten en verschilpunten verder uit te werken. De verschilpunten lijken overbrugbaar. De overeenkomsten bieden in elk geval voldoende aanknopingspunten om serieus met elkaar de volgende ronde in te gaan, die van de formatie. Norder: Er is behoefte om snel een bestuur te vormen. We willen gezamenlijk een flinke slag maken op het gebied van wonen, werken, mobiliteit, veiligheid en niet in de laatste plaats de kwaliteit van de samenleving.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie