Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 24-03-2003

Datum nieuwsfeit: 24-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Bergen op zoom

Bergen op Zoom, 24 maart 2003

Fietsenverkoop

BERGEN OP ZOOM: Het politieteam Bergen op Zoom-Zuid houdt aanstaande zaterdag 29 maart 2003 voor de laatste keer een openbare fietsenverkoop. Vanaf 09:30 uur kunnen de gevonden fietsen worden bekeken. De verkoop zelf begint om 10:00 uur aan de Jacob Obrechtlaan 9. Het beheren van gevonden fietsen wordt in de toekomst overgenomen door de Gemeente Bergen op Zoom.

Bromfietscontrole

STEENBERGEN: Maandagmorgen is in de vroege uurtjes door een combinatie van politiepersoneel van de teams Steenbergen, Bergen op Zoom Noord, Bergen op Zoom Zuid en Woensdrecht een uitgebreide bromfietscontrole gehouden.
Er is op diverse wegen in de gemeente Steenbergen gecontroleerd. In totaal zijn 25 bromfietsen op de rollentestbank gezet. Het resultaat van de controle is dat er 18 bekeuringen werden uitgeschreven,
11 voor het overschrijden van de maximale constructiesnelheid; 1 maal geen verzekering; 1 maal geen bromfietscertificaat; 2 maal geen gele plaat;
2 maal geen helm;
1 maal rijden op de rijbaan.

Van de 25 bromfietsen zijn er 4 inbeslaggenomen, drie vanwege het veel te grote vermogen en een omdat de bromfiets niet was verzekerd.

Diefstal uit auto

DINTELOORD: Tussen zaterdag en maandagochtend is er ingebroken in een personenauto. Deze stond geparkeerd op de oprit van een woning aan de Omloop. Na het forceren van het portierslot zijn een radio-/CD-speler en een aantal CD`s gestolen.

Vernielingen tuinhek

STEENBERGEN: Zondagmiddag is een tuinafscheiding in de voortuin van een woning aan de van Gaverenlaan vernield. Met brute kracht zijn twee betonnen zuiltjes die tezamen met ijzeren buizen een hekwerk vormden kapot gemaakt. De eigenaar heeft aangifte gedaan.

Belediging politieagent

BERGEN OP ZOOM: Zondagmorgen is een 26-jarige inwoner uit Bergen op Zoom aangehouden voor het beledigen van een politieman. Na een woordenwisseling tussen een bewoner van een woning in de Johannesstraat en een persoon, die na een nachtje stappen, bij hem wenste te overnachten schakelde de bewoner de politie in. De man wenste namelijk niet te vertrekken. Bij het ter plaatse komen van de politieagenten vond de man het nodig de politiemensen uit te schelden. Hierop is de persoon aangehouden. Na verhoor op het bureau en na betaling van een boete van 220 Euro is de verdachte weer in vrijheid gesteld.

Leegstaand pand gekraakt

BERGEN OP ZOOM: Een leegstaand pand aan de van Konijnenburgweg is zondagmiddag door een groep personen gekraakt. Het gekraakte pand bevindt zich op een bedrijfsterrein en stond geruime tijd leeg. Het terrein was door de krakers afgesloten met kettingen en hangsloten. De politie trof in de voormalige woning een 16-tal bewoners aan. De eigenaar van het pand is inmiddels in kennis gesteld.

Aanhouding verdachte na diefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagmiddag 2 jongens van 15 en 16 jaar, beide inwoners uit Bergen op Zoom op de Boulevard aangehouden voor diefstal van een mobiele telefoon. Kort nadat op het bureau aangifte was gedaan kon de 16-jarige verdachte worden aangehouden. Bij onderzoek op het bureau bleek dat de dader de gestolen telefoon al had doorgegeven aan een vriend, zodat deze jongen eveneens is aangehouden. De telefoon is inmiddels weer terug bij de eigenaar. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bromfietscontrole

ROOSENDAAL: Afgelopen vrijdagmiddag is op diverse plaatsen in Roosendaal een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn 75 bromfietsen gecontroleerd. Hierbij is er 22 maal repressief opgetreden.
Voor de navolgende overtredingen zijn een bekeuring uitgeschreven: 16 x teveel vermogen, 2 x lekke uitlaat, 1 x niet stoppen voor rood licht, 1 x gladde band, 1 x ondeugdelijke voorrem en 1x rijden zonder bromfietscertificaat.

Verkeerscontrole

ROOSENDAAL: Maandagmorgen is door de politie Roosendaal in samenwerking met de KLPD en het snelheidscontroleteam van de Politie Midden en West-Brabant een controle uitgevoerd in de Stationsstraat. De controle had betrekking op het verkeersgedrag van jeugdige weggebruikers naar scholen en het N.S-station. Er zijn 72 bekeuringen uitgedeeld voor de navolgende overtredingen: 18 x het omzeilen van de spoorbomen, 5 x niet stoppen voor rood licht, 34 x bromfietsen in overtreding met de constructie snelheid, 4 x rijden zonder bromfietscertificaat, 2x niet rijden op de rijbaan. Tevens zijn 9 automobilisten bekeurd voor het niet dragen van een gordel.
Later op de ochtend is er middels het gebruik van de laserpatrol een snelheidscontrole gehouden op de van Beethovenlaan. Dertig bestuurders kregen hier een bekeuring. De snelheden lagen tussen de 56 en 77 km/uur. Eén bestuurder kreeg ook nog een bekeuring voor het niet opvolgen van een bevel of aanwijzing.

Bron: Henk Snepvangers

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie