Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Burgemeester Karssen Maassluis krijgt FSC-hamer

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Maassluis
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Maassluis

18-3-2003

Burgemeester Karssen krijgt FSC-hamer

Op woensdag 26 maart ontvangt burgemeester J.A. Karssen van Maassluis uit handen van een delegatie van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland een nieuwe voorzittershamer van FSC-hout. Met het overhandigen van de FSC-hamers aan alle burgemeesters in Nederland gaat de campagne van start die beide organisaties tot 30 april voeren om het FSC-keurmerk voor hout uit goed beheerde bossen onder de aandacht te brengen. De oproep van de campagne is: Spaar het woud, gebruik FSC-hout.

Ontbossing is een grote bedreiging voor de natuur en de wereld. Jaarlijks verdwijnt 150.000 vierkante kilometer natuurlijk bos. Dat is een oppervlakte van bijna vier keer Nederland. Goed bosbeheer volgens de maatstaven van de internationale, onafhankelijke organisatie Forest Stewardship Council (FSC) is een oplossing om vernietiging en verwoesting van bos te stoppen. Het FSC-keurmerk is het enige keurmerk dat garandeert dat hout uit goed beheerde bossen komt. In een FSC-bos gaan commerciële houtproductie en zorg voor dieren- en plantenleven hand in hand. Ook garandeert het keurmerk dat de rechten van de mensen die in en van het bos leven worden gerespecteerd.

Het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland bieden de voorzittershamer aan aan burgemeester Karssen in de hoop dat het Maassluise college goede besluiten zal nemen voor een duurzame toekomst. Op hetzelfde tijdstip wordt hamers en wensen overgebracht aan alle burgemeesters in Nederland.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie