Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Schooljeugd plant samen met asielzoekers bomen voor vrede

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ST. NATIONALE BOOMFEESTDAG


47e Boomfeestdag: Schooljeugd plant samen met asielzoekers bomen voor vrede.
Dit jaar staat de Nationale Boomfeestdag in het teken van een groene wereld, waarin alle mensen gelijkwaardig en in vrede leven. Tijdens de Nationale Viering, morgen 26 maart in gemeente De Marne (Groningen), komt dit tot uiting in het binnenprogramma en in het buitenprogramma.
Binnenprogramma: Asielzoekerkinderen uit de hele provincie Groningen hebben afgelopen weken gezamenlijk gewerkt aan een Boom-kunstwerk, dat tijdens het binnenprogramma op spectaculaire wijze opgebouwd en gepresenteerd gaat worden mét en door de asielzoekerkinderen. Het Kunstwerk staat symbool voor aandacht voor de natuur wereldwijd en is vooral bedoeld als een dankbetuiging van asielzoekers voor hun verblijf in ons land. Het kunstwerk krijgt een permanente plaats in het Provincie Huis van Groningen.
Overigens wordt in iedere provincie morgen in de Accentgemeente van de Boomfeestdag een soortgelijk Kunstwerk aangeboden aan desbetreffende provincie (voor een overzicht van de provinciale Accentgemeenten, zie www.boomfeestdag.nl)
Buitenprogramma: De asielzoekerkinderen planten samen met de Commissaris van de Koningin Alders, Boomfeestdag Voorzitter F. Houben (CDK Brabant), Burgemeester J. Stam en vertegenwoordigers van asielzoekerscentra in de provincie een unieke bomencirkel: in de cirkel worden zes inheemse en zes uitheemse bomen gepland die uiteindelijk in elkaar gaan groeien en dus met elkaar verbonden worden. Hiermee beeldt de Stichting Nationale Boomfeestdag uit dat alle mensen op een gelijkwaardige en vreedzame manier moeten kunnen leven in een groene gezonde wereld.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie