Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Boomplantdag 2003 in Son en Breugel

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Son en Breugel
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Son en Breugel


Boomplantdag 2003
25-03-2002
afbeelding: Boomplantdag 2003 Met hulp van leerlingen van de Emiliusschool en de Stoklandschool plantte burgemeester Baartmans dinsdag 25 maart de eerste boom ter gelegenheid van de Nationale boomplantdag.

Leerlingen van deze scholen vierden al een dag eerder boomfeestdag. Zij voorzagen de Marijkestraat in Son met diverse heesters en hagen van een groen uiterlijk. De beplanting in deze straten wordt momenteel door de gemeente vernieuwd.

Nationale boomfeestdag
Het voetgangers- en fietsenviaduct over de nieuwe A50, wordt aangeplant met een bosplantsoen, tijdens de nationale Boomplantdag op 26 maart a.s. De boomplantdagen in Son en Breugel worden georganiseerd door het IVN Son en Breugel en de gemeente.

Het viaduct verbindt de gemeente Son en Breugel ter hoogte van de woonwijk de Gentiaan met het nabijgelegen bosgebied aan de andere kant van de snelweg. Voetgangers en fietsers kunnen hier gebruik van maken. Het viaduct is circa 25 meter breed en zal royaal aangeplant worden met eiken, hazelaars, lijsterbessen, naaldbomen en struiken. 156 leerlingen van groepen 8 gaan op 26 maart a.s. hier aan de slag.

Bomen in de kunst
Het thema van de boomplantdag is Bomen in de kunst. Een aantal leerlingen van de deelnemende scholen heeft kunstwerken rondom dit thema gemaakt. Zo heeft een klas elfjes gemaakt. Dat zijn kleine gedichtjes van 11 woorden. Andere leerlingen hebben met verschillende technieken schilderijen gemaakt, er is een stripverhaal over bomen getekend en geschreven. Alle kunstwerken hangen in het IVN gebouw aan de Genovevastraat in Breugel.

Organisatie
Er doet dit jaar een record aantal deelnemers van 210 kinderen mee aan de Nationale boomplantdag(en) in Son en Breugel. De kinderen worden door het IVN begeleid. De gemeente stelt de planten en het gereedschap ter beschikking. Na afloop krijgt iedere deelnemer een buxusstruikje.

Voorzittershamer van tropisch hardhout
Het Wereld Natuur Fonds (WWF) zal op de Nationale Boomplantdag alle burgemeesters in Nederland op hetzelfde moment een nieuwe voorzittershamer overhandigen. Deze hamer is gemaakt van FSC-hout. Dat keurmerk garandeert dat dit hout uit goed beheerde bossen komt. Het WWF hoopt dat de gemeenteraad met de hamer goede besluiten neemt voor een duurzame toekomst. Motto van het WWF is: Spaar het woud, gebruik FSC-hout.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie