Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Oost-Europa: transitielanden

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: EVD
Zoek soortgelijke berichten

EVD

Oost-Europa: transitielanden

---

Sinds de tweede helft van 2002 is de industriële productie en export weer toegenomen in de transitielanden. De economische groei is vooral te danken aan een toenemende consumptie in Oost-Europa. De buitenlandse handel heeft over het algemeen positief bijgedragen aan de groei van het bruto binnenlands product in de transitielanden, behalve in Rusland en in de meeste landen van het voormalig Joegoslavië. Ondanks de tegenvallende economische groei in de Europese Unie is de export van de EU-kandidaatlidstaten en Oekraïne toegenomen. Dit is vooral veroorzaakt door een gestegen arbeidsproductiviteit en kostenbesparingen in de industrie. Hierdoor is wel de werkloosheid in de transitielanden toegenomen.
Het Weens Instituut voor Economische Studies heeft in februari 2003 een rapport samengesteld over de transitielanden. Het gaat om de volgende landen: Bulgarije, Hongarije, Kroatië, Macedonië, Oekraïne, Polen, Roemenië, Rusland, Servië Montenegro, Slovenië, Slowakije en Tsjechië.
Het rapport is aanwezig bij de EVD.

25.03.2003
---

Bron: Vienna institute for international economic studies Transition countries
Nummer: 101123

Meer informatie over dit onderwerp is op te vragen onder vermelding van nummer 101123 bij de informatiemanager POLEN (Linda Madna of Joyce Buisman), e-mail POLEN, fax (070) 385 80 97, telefoon (070) 778 89 16.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie