Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Voorzittershamer van fsc-hout overhandigd in Asten

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Asten
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Asten


26/03/2003
Actie WNF: Voorzittershamer overhandigd

Voorzittershamer van fsc-hout overhandigd

Asten- Op woensdag 26 maart a.s. zal om 14.00 uur door een delegatie van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland een voorzittershamer van FSC-hout aan de wnd. Burgemeester mevr. J. Kersten overhandigd worden. Dit zal plaatsvinden voor het gemeentehuis.

Wat is het FSC?
FSC staat voor Forest Stewardship Counsil. Deze organisatie zorgt er voor dat hout, dat het FSC-keurmerk draagt, geproduceerd is in goed beheerde bossen, waar commerciële houtproductie en zorg voor dieren- en plantenleven hand in hand gaan. Bovendien garandeert het FSC-keurmerk dat de rechten van de mensen, die in en van het bos leven, worden gerespecteerd en dat de bosarbeiders goede arbeidsvoorwaarden en goede arbeidsomstandigheden hebben.

Reden voor het aanbieden
Op woensdagmiddag 26 maart om 14.00 uur zal aan alle burgemeester in Nederland zo'n voorzittershamer aangeboden worden door een delegatie van het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland, bestaande uit volwassenen en kinderen.
Deze actie is het startsein voor de campagne van Het Wereld Natuur Fonds en FSC Nederland om het FSC-keurmerk voor hout uit goed beheerde bossen onder de aandacht te brengen. Deze campagne zal lopen van 26 maart t/m 30 april 2003 en heeft de naam 'Spaar het woud, gebruik FSC-hout'.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie