Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Brabant Zuid-Oost: Eindhoven 26-03-2003

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Brabant-Zuid-Oost
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-03-2003 1e persbericht van woensdag 26 maart 2003

Berichten uit de regio

Eindhoven: Brand in bedrijf
Woensdagochtend rond 2.30 uur is brand uitgebroken in een papierverwerkend bedrijf aan de Kanaaldijk Noord. De brandweer heeft de code grote brand gegeven, en kon rond 3.40 uur het sein brandmeester geven. De politie heeft de omliggende straten afgesloten voor het verkeer en belangstellenden. Een medewerker van het bedrijf, die nog spullen uit het brandende pand wilde halen, is er door de politie uitgehaald. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door kortsluiting in een schakelkast bij een papierpers. Het pand heeft veel waterschade opgelopen.

Eindhoven: Autodief gepakt
Voor het stelen van een auto is woensdagochtend rond 00.30 uur een man van 42 jaar zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. Kort daarvoor kreeg de politie de melding binnen dat er vanaf het Judas Taddeusplein een auto werd weggehaald. De wagen werd op de Edisonstraat staande gehouden. Er zaten drie mannen in, onder wie de 42-jarige man. De twee andere inzittenden (een Tilburger van 32 jaar en een Eindhovenaar van 37 jaar) zijn na verhoor vrijgelaten omdat zij niets met de diefstal te maken hadden. De verdachte zit nog wel vast.

Eindhoven: Opgepakt voor roven brommer
Een man van 27 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats is dinsdagavond rond 20.45 uur aangehouden omdat hij afgelopen zaterdag een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats van een brommer zou hebben beroofd. De benadeelde liep toen rond 20.30 uur met de brommer op de Kerkstraat. De verdachte kwam op hem af, zei dat het zijn brommer was, gaf de andere man een stoot met zijn elleboog tegen diens gezicht, en ging er met de brommer vandoor. Agenten zagen de verdachte dinsdagavond op de Demer lopen, en hielden hem aan. Hij zit nog vast.

Eindhoven: Tasjesrovers aangehouden
Twee mannen van 18 jaar uit Weert zijn dinsdagavond rond 21.00 uur aangehouden in het NS-station. Ze worden ervan verdacht dat ze kort daarvoor een vrouw van 67 jaar uit Boxmeer van haar tas wilden beroven. Toen de vrouw rond 20.30 uur met haar dochter op de Demer liep, trok één van de verdachten plotseling aan haar tas. De vrouw en de dochter konden de man van zich afslaan, waarna ze aangifte deden op het politiebureau. Op basis daarvan konden agenten de twee verdachten aanhouden. Ze zitten nog vast voor nader onderzoek.

Helmond: Man mishandelt ex-vriendin
Een man van 24 jaar uit Helmond is dinsdagavond rond 19.30 uur aangehouden omdat hij zijn ex-vriendin zou hebben mishandeld. De man was kort daarvoor naar haar woning in Helmond-Centrum gegaan, en had daar amok staan maken. Hij schopte de 17-jarige Helmondse tegen haar been, kneep haar keel dicht en trok haar aan haar armen. De vrouw kon hem vervolgens de deur uit werken, waarbij een ruit van de voordeur sneuvelde. De man is met zijn auto weggereden, en kon even later door de politie worden aangehouden op de Europaweg in Helmond. Met een proces-verbaal is hij weer heengezonden.

Helmond: Fietsendief gepakt
Een jongen van 15 jaar uit Helmond is dinsdagavond rond 20.45 uur aangehouden omdat hij een fiets had gestolen. Dat gebeurde bij een fietsenstalling aan de Pastoor van Leeuwenstraat. Een 33-jarige Helmonder had gezien dat de verdachte de fiets daar wegpakte, greep hem in zijn kraag, en droeg hem over aan de gewaarschuwde politie. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Kettingbotsing
Op de Rijksweg in Someren tussen de sluizen 10 en 9 heeft woensdagochtend rond 8.30 uur een kettingbotsing plaatsgevonden. Daarbij is een automobiliste van 29 jaar uit Someren lichtgewond geraakt aan haar knie. Na behandeling in het ziekenhuis mocht ze weer gaan. Het ongeval gebeurde toen een vrachtwagen die uit de richting Someren kwam van de weg wilde afslaan. Een vrachtwagen die erachter reed moest daardoor remmen, waarna een derde vrachtwagen bovenop de middelste vrachtwagen reed. Daarna raakten nog drie personenautos bij de botsing betrokken. Behalve de vrouw uit Someren liep niemand letsel op.

Oirschot: Slapende autodief gepakt
Een man van 33 jaar uit Eindhoven is woensdagochtend rond 2.30 uur aangehouden. Hij lag te slapen in een auto met draaiende motor die stond geparkeerd in de Rijkesluisstraat. Uit onderzoek bleek de auto eerder deze week gestolen te zijn. De man is aangehouden en zit nog vast voor nader onderzoek.

De Rips: Snelheidscontrole
Op de Stippelberg is dinsdag een snelheidscontrole gehouden. Tussen 15.00 en 18.15 uur werden 1540 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 150 te hard reden. Er mag daar 80 km/u worden gereden; de hoogst gemeten snelheid was 138 km/u.

Aarle-Rixtel: Snelheidscontrole
Dinsdagavond tussen 19.45 en 21.45 uur is een snelheidscontrole gehouden op de Helmondseweg. Van de 323 gecontroleerde voertuigen reden er 122 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 97 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Hapert: Electronica-tester weggehaald
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Oude Provincialeweg is een electronica-tester voor autos gestolen. Woensdagochtend rond 1.30 uur is een raam van het bedrijf kapot gegooid, waarna het apparaat werd meegenomen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie