Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Mensen in Nood stelt giro 667 open voor hulp Irak

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

CORDAID

Mensen in Nood stelt 667 open voor hulp Irak

Mensen in Nood vraagt Nederlanders geld over te maken naar Giro 667 en zo de humanitaire hulpverlening in Irak te steunen. Mensen in Nood wil het geld gebruiken om met name de vluchtelingen op het platteland van Noord Irak van noodhulp te voorzien. Door de oorlog zijn honderdduizenden Irakezen uit de steden gevlucht naar familie op het platteland. Dorpen zijn overbevolkt, er is behoefte aan voedsel, sanitatie, dekens, etc.

Mensen in Nood maakt samen met Memisa, ICCO en Kerkinactie deel uit van het Dutch Consortium (D.C.) dat al 12 jaar actief is in Noord Irak. Via de drie kantoren van D.C. in Noord Irak kunnen noodhulpmaterialen worden ingekocht en gedistribueerd, zoals voedsel, dekens, kookmaterialen en tenten. De meeste materialen worden lokaal ingekocht. De kantoren van D.C. in Noord Irak worden op dit moment bemand door lokale medewerkers. De Nederlandse coördinator Lex Ros van Mensen in Nood en Memisa is nu in Nederland, maar zal op korte termijn weer richting Noord Irak vertrekken om daar de hulpprogramma's te ondersteunen. Mensen in Nood stuurt communicatieapparatuur naar Noord Irak. Om vluchtelingen te beschermen markeren we landmijnen. Ook steunt Mensen in Nood een project dat straatkinderen helpt in de oorlogssituatie, zij verstrekt noodhulppakketten en zoekt voor de kinderen een veilig onderkomen tijdens aanvallen. In Midden en Zuid Irak steunen Mensen in Nood en Memisa het werk van Caritas Iraq die op 14 lokaties op het platteland voedsel- en medische hulp geeft en water- en sanitatieprojecten opzet.

Mensen kunnen het werk van Mensen in Nood steunen door geld over te maken op Giro 667 o.v.v. Hulpverlening Irak van Mensen in Nood in Den Haag. Er is veel geld nodig om de grote groepen vluchtelingen van noodhulp te voorzien.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie