Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Inval kamerverhuurpanden aan Hommerterweg te Hoensbroek na aanhouden..

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Heerlen
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Heerlen


Inval kamerverhuurpanden aan de Hommerterweg te Hoensbroek na aanhoudende klachten

Na aanhoudende klachten over drugsoverlast, overbevolking, illegalen, brandonveiligheid en vervuiling, heeft het gemeentelijk handhavingsteam en de politie dinsdagmorgen om 07.00 uur een inval uitgevoerd aan de Hommerterweg te Hoensbroek.

Zowel bij het Meldpunt Drugs- en Prostitutieoverlast als bij de politie Heerlen-Centrum kwamen met regelmaat klachten binnen over ernstige overlast vanuit de kamerverhuurpanden te Hoensbroek. De eigenaren en bewoners van de kamers, zijn reeds in een eerder stadium gewaarschuwd (vanwege drugsoverlast) en worden nu door de burgemeester opnieuw aangeschreven, in het kader van de 174a procedure, omdat op verschillende kamers harddrugs zijn aangetroffen. Deze procedure heeft betrekking op het sluiten van drugspanden.

Resultaat actie
Vier personen werden aangehouden: 3 illegalen en 1 persoon in het kader van de Opiumwet. Op vijf kamers zijn verdovende middelen aangetroffen (750 gr. heroïne/cocaïne en 700 gr. XTC-pillen) en in totaal 20.000,- aan cash geld. Op een kamer zijn wurgstokjes aangetroffen (overtreding wet wapens en munitie); deze zijn onschadelijk gemaakt. Diverse eigenaren en bewoners worden aangeschreven in verband met onregelmatigheden en strijdigheden met de brandveiligheid, woningwet en sociale hygiëne.

Samenwerking
Aan de actie namen deel: gemeentelijk handhavingsteam (openbare orde en veiligheid, bouw- en milieutoezicht, brandweer, ggd, sociale recherche, bevolkingscontrole en milieupolitie), vreemdelingenpolitie, politie Heerlen-noord, parketpolitie en de Marechaussee.

Gemeente Heerlen, 26 maart 2003
Afdeling Communicatie
Marie-Thérèse Cillekens, tel. (045)5604070
(persvoorlichting@heerlen.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie