Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Burgemeester Stede Broec krijgt FSC voorzittershamer

Datum nieuwsfeit: 26-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Stede Broec
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Stede Broec

27-3-2003
Burgemeester krijgt voorzittershamer van milieuvriendelijk hout

Burgemeester Haanstra heeft een voorzittershamer van FSC-hout cadeau gekregen. Burgemeesters hanteren een hamer in raadsvergaderingen, als er een besluit is gevallen. FSC-hout is afkomstig uit bossen die goed beheerd worden.

Het Wereld Natuur Fonds en de organisatie FSC maken zich sterk voor verantwoord beheer van bossen. Per jaar verdwijnt er op aarde 150.000 vierkante kilometer natuurlijk bos, bijna vier keer het oppervlak van Nederland. Dat is een enorme bedreiging voor de natuur. FSC en WNF werken aan duurzaam beheer om wereldwijd een eind te maken aan de verwoesting van bossen.

Burgemeester Haanstra krijgt FSC-hamer

Als boom verklede 'rangers' (jeugdige leden) van het WNF overhandigden op 26 maart een voorzittershamer van FSC-hout aan bijna alle 490 burgemeesters in Nederland. De twee organisaties vragen daarmee de gemeenten om, bij de uitvoering van projecten, hout met het FSC-keurmerk te gebruiken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie