Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht 27-03-2003

Datum nieuwsfeit: 27-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Utrecht
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 27-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 10.40 uur

Struiken in de brand , politieman geblust

BILTHOVEN Op woensdag 26 maart liep een politieman bij een brand een nat pak op.

Rond 20.25 uur gaf de politiemeldkamer een politie-eenheid de opdracht te gaan naar het Burgemeester Fabiuspark, achter het gemeentehuis. Daar zou een struik in de brand staan. Ter plaatse troffen de politiemannen geen brand aan, maar wel een oefenende brandweerploeg. Bij het verschijnen van één van de politiemannen gaf de bevelvoerder van de brandweer de opdracht Spuiten en liep de politieman een nat pak op. Dit ondanks het feit dat het echt niet regende. Van brand bleek geen sprake te zijn. De politieman droop vervolgens af.

Zijn douche bleek een vooropgezet geintje te zijn: De politieman in kwestie verlaat binnenkort district Binnensticht en zijn collegas hadden in dat kader in samenwerking met de Regionale meldkamer en de brandweer dit afscheid opgezet. Hij was zijn collega`s zeer dankbaar.

Gestolen auto

DEN DOLDER In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart werd na een achtervolging een gestolen auto aangetroffen.

Rond 01.15 uur zagen politiemensen een auto over de Prins Alexanderweg rijden en gingen achter het voertuig aan om deze te controleren. De bestuurder wilde kennelijk niet gecontroleerd worden en ging er met hoge snelheid vandoor. Door de zeer hoge snelheid raakten de achtervolgende politiemensen het voertuig kwijt, maar troffen het voertuig even later op de kruising van de Reelaan met de Dolderseweg aan. Daar was het voertuig tegen een hek en een boom gebotst. De bestuurder werd niet meer aangetroffen.

De auto bleek in de nacht van maandag 24 op dinsdag 25 maart in Zeist te zijn gestolen. Het voertuig is in beslag genomen.

Onder invloed

AUSTERLITZ In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart werd een automobiliste aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 03.50 uur zag een getuige dat een automobiliste op de Zwitsersekade vast stond in de berm. De automobiliste zat met de rechterzijde van haar auto vast op een aantal keien, maar probeerde daar vanaf te komen. Dat lukte echter niet. Tevens was het linkervoorwiel van de auto geheel vernield. Gewaarschuwde politiemensen bemerkten dat de automobiliste erg naar alcohol rook. Zij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 855 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd. Zij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.

Licht gewond

BOSCH EN DUIN Op woensdag raakte een bromfietsster licht gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.55 uur reed een 42-jarige automobiliste uit Amersfoort over de Amersfoortseweg, komende uit de richting van Amersfoort. Ter hoogte van de Duinweg wilde zij rechtsaf de Duinweg inrijden. Daarbij moest zij een fietspad kruisen en deed dat met zeer lage snelheid, maar doordat er een bestelbus op het fietspad stond, zag zij een haar tegemoetkomende 17-jarige bromfietsster uit Amersfoort niet naderen. Een aanrijding was het gevolg en het meisje kwam ten val. Door de aanrijding liep het meisje schaafwonden aan haar knieën en rechtervoet op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie