Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Oplossing problemen rond Meergrond met bewoners besproken

Datum nieuwsfeit: 27-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Provincie Noord-Holland
Zoek soortgelijke berichten

Provincie Noord-Holland

Oplossing problemen rond Meergrond met bewoners besproken Haarlem 27 maart 2003 - Op initiatief van de provincie en gemeente heeft woensdag 20 maart een gesprek plaats met omwonenden van het slibverwerkingsbedrijf Meergrond te Nieuw-Vennep. Hierbij hebben de provincie en gemeente Haarlemmermeer de betrokken bewoners voorstellen gedaan om de problemen rond het bedrijf op te lossen. De aanwezige bewoners spraken hun waardering uit voor het gespreksinitiatief van provincie en gemeente. Zij willen de voorstellen verder bespreken met hun achterban.

Het belangrijkste pijnpunt voor bewoners blijkt het drukke vrachtverkeer van en naar Meergrond over de Rijnlanderweg te zijn. De provincie en gemeente hebben daarom de bewoners een tijdelijke alternatieve ontsluitingsweg voorgesteld. Vanaf de achterkant van het bedrijf kan een noodweg worden aanlegd uitkomend op de Bennebroekerweg. Provincie, gemeente en waterschap willen de procedures voor de benodigde vergunningen op korte termijn starten. E.e.a. in nauw overleg met Meergrond, de betrokken grondeigenaren en gebruikers.

Voor de lange termijn gaan provincie, gemeente met andere betrokken partijen op zoek naar mogelijke alternatieve locaties binnen de Haarlemmermeer voor de opslag en verwerking van baggerspecie en vervuilde grond.

Inlichtingen: Jet Meelker, tel. (023) - 514 33 93 Krijn van Rijn 20-3-2003 17:21:00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie