Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 27-03-2003

Datum nieuwsfeit: 27-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Limburg-Zuid
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.00 u) Donderdag, 27 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; verdovende middelen en geld in beslag genomen De politie heeft afgelopen woensdagmiddag op de Saroleastraat in Heerlen een 22-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Die bleek bij nader onderzoek een elftal bolletjes met verdovende middelen (heroine en cocaine) bij zich te hebben. Die werden samen met het geld, totaal tachtig Euro die de Rotterdammer bij zich had, in beslag genomen. De politie kreeg vermoedens dat de Rotterdammer handelde in verdovende middelen en hield hem dan ook meteen aan. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Brunssum; graffiti
Afgelopen woensdagavond kreeg de politie meldingen dat iemand op meerdere plaatsen met een verfspuitbus verf (tags en allerlei symbolen) aan het spuiten was. Zo trof de politie op de Kruisbergstraat in Brunssum een electriciteitshuisje aan waarop met witte verf was gespoten. Ook bleek elders op de gevel van een berging bij een woning met witte verf te zijn gespoten. Buurtbewoners hadden vervolgens op de Handelstraat een persoon betrapt die daar op een garagepoort met verf aan het spuiten was. Die bleek een spuitbus met witte verf bij zich te hebben hetwelk door de politie in beslag werd genomen. De verdachte, een 21-jarige man uit Brunssum werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een nader onderzoek in waarbij ze ook nog meerdere aangiften afwacht (omdat ze niet uitsluit dat op meerdere plaatsen met witte verf is gespoten).

Hoensbroek; inbraak
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 03.00 uur is ingebroken in een winkel aan Prof. Van t Hoffstraat in Hoensbroek. Wat / hoeveel er is gestolen is nog niet duidelijk, dat moet nog precies worden nagegaan. De politie die een onderzoek instelde, heeft vannacht nog op de Gasthuisstraat in Heerlen een 35-jarige man uit Heerlen aangehouden. Die wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de inbraak. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij werd ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in naar zijn mogelijke betrokkenheid daarbij.

Brunssum/Nuth/Voerendaal; bekeurd
De politie heeft afgelopen woensdag bij verkeerscontroles in Nuth (Kathagen), in Voerendaal (Hoolstraat) en in Brunssum (Emmaweg) totaal 24 voertuigbestuurders bekeurd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van de autogordel (14), het rijden door het rode verkeerslicht (7) tot het rijden op een bromfiets met te groot motorvermogen.

Kerkrade; beledigingen
Afgelopen woensdagavond omstreeks 20.20 uur kreeg de politie meldingen terzake jeugdoverlast op de Patronaatstraat / Akerstraat (bij fontein). De politie die ter plaatse ging trof er een groep van zon dertigtal jongeren aan waarbij ze vaststelde dat de nodige rommel was gemaakt. De politie zegde de groep aan zich te verwijderen teneinde de overlast te beëindigen. Een meisje, een 15-jarig meisje uit Kerkrade die een bekeuring werd aangezegd (APV, doelloos op een muurtje zitten/rondhangen), uitte daarop allerlei beledigingen in de richting van de politie-agenten en weigerde medewerking (weigerde haar naam op te geven). De verdachte werd daarop meteen aangehouden, waartegen zij zich verzette en op een gegeven moment ook een slaande beweging maakte in de richting van de politie-agenten. De aangehouden verdachte werd uiteindelijk overgebracht naar het politiebureau waar ze werd ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Kerkrade; tegen lichtmast
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 00.30 uur vond op de Spoorstraat in Kerkrade (Eygelshoven) een aanrijding plaats. Bleek dat een auto tegen een lichtmast was gebotst (zowel de auto als de lichtmast hebben daarbij schade opgelopen). De politie heeft er een 20-jarige man uit Heerlen aangehouden op verdenking de auto onder invloed te hebben bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Heerlenaar ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed had. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie