Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Rabobank Groep rondt overname online broker Alex af

Datum nieuwsfeit: 28-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

RABOBANK NEDERLAND

Rabobank Groep rondt overname online broker Alex af

Gezamenlijk persbericht van de Rabobank Groep, Alex en Dexia Bank Nederland

RABOBANK GROEP RONDT OVERNAME ONLINE BROKER ALEX AF

UTRECHT/AMSTERDAM (28 maart 2003) - De Rabobank Groep heeft vandaag de overname van de E-Brokerage activiteiten van Dexia Bank Nederland definitief afgerond. Dexia Bank Nederland heeft de twee labels Alex en VEB Bottom-Line (samen de business unit 'Alex') verkocht, omdat deze activiteiten niet langer tot haar kernactiviteiten behoren. Gezamenlijk worden de labels ondergebracht in een zelfstandige business unit 'Alex' binnen Rabobank Nederland. De geplande overname werd op 20 december 2002 aangekondigd. Vanaf die datum zijn alle klanten van Alex en de VEB Bottom-Line actief benaderd en gevraagd in te stemmen met de overgang van hun effectenportefeuille naar de Rabobank. Van de ruim 62.000 klanten hebben ongeveer 1.500 klanten aangegeven niet in te stemmen met de overgang. De voornaamste reden was dat ze in het geheel niet meer willen beleggen. Van deze 1.500 klanten waren er 600 die na hun inschrijving nooit hun rekening hebben gebruikt.

Marktleiderschap in retail-beleggingsdienstverlening is een belangrijke doelstelling van de Rabobank Groep. De overname van Alex draagt aan deze doelstelling in sterke mate bij. De Groep gelooft sterk in internetdiensten en de voorspoedige groei van Alex. Dankzij de overname is de Rabobank marktleider op het gebied van online beleggen met een marktaandeel van 35%.

Alex heeft nu een financiële instelling achter zich staan die vanuit haar strategie gelooft in internet als distributiekanaal voor particuliere beleggers. Dit biedt continuïteit voor de verdere ontwikkeling van Alex en nieuwe investeringsmogelijkheden. Alex blijft zelfstandig opereren in de markt. Doordat Alex zich richt op de actievere belegger, die in veel gevallen ook gebruik maakt van derivaten (opties/futures), heeft Alex in het eerste kwartaal 2003 ongeveer 30% meer orders uitgevoerd t.o.v. het eerste kwartaal 2002. Ook zijn er ruim 2.000 nieuwe rekeningen geopend in het eerste kwartaal van 2003.

Voor meer informatie:
Rabobank Groep: Jan Dost, telefoon: 06-53 149 877 Alex: René Frijters, telefoon: 06-53 825 504
Dexia Bank Nederland: Corine Horstra, telefoon: 020-348 80 13

28 mrt 03 17:47

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie