Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Bekendmaking ondersteuningsverkaringen referendum-initiatief Amersfo..

Datum nieuwsfeit: 28-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amersfoort
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Amersfoort

Bekendmaking aantal ondersteuningsverkaringen referendum-initiatief

datum: 25 maart 2003

Burgemeester A. van Vliet-Kuiper maakt op 28 maart 2003 om 09.15 uur bekend hoeveel geldige ondersteuningsverklaringen er zijn ingediend voor een te houden referendum over de 'Verordening voorzieningen huisvesting onderwijs gemeente Amersfoort 2002-I'. Ze doet dat tijdens een openbare zitting van het stembureau, die gehouden wordt in de vergaderkamer van het college van B en W in het stadhuis. Van de zitting wordt proces-verbaal opgemaakt.

Voor het houden van het referendum zijn 5000 geldige ondersteuningsverklaringen nodig. Indien deze zijn gehaald, volgt op 2 april de officiële publicatie in de Stadsberichten van de toelating van het definitieve verzoek om een referendum te houden. Indien hiertegen geen bezwaren worden ingediend, gaat het referendum onherroepelijk door. De beroepstermijn is 6 dagen. Het college van B en W zal vervolgens naar verwachting op 15 april de datum vaststellen, waarop het referendum wordt gehouden. Op dit moment lijkt een referendum-datum in de tweede helft van juni het meest geschikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie