Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Politieberichten Midden- en West Brabant 28-03-2003

Datum nieuwsfeit: 28-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Midden- en West Brabant
Zoek soortgelijke berichten

Politie Midden- en West Brabant

Persbericht District Breda (27-3)

donderdag 27 maart 2003

Tientallen automobilisten bij diverse aanrijdingen betrokken Mist verrast tientallen autobestuurders

KLUNDERT - Vanmorgen werden tientallen automobilsten in West -Brabant verrast door de dichte mist. Op de A 59 ter hoogte van Fijnaart botsten bij drie afzonderlijke aanrijdingen zo`n 30 auto`s op elkaar. Drie bestuurders raakten daarbij gewond. Vrijwel tegelijkertijd deden zich enkele kilometers verderop op de A 17 ter hoogte van Moerdijk nog eens vijf afzonderlijke aanrijdingen voor. Hierbij waren zo`n 15 auto`s betrokken. Twee bestuurders raakten hierbij licht gewond. In vrijwel alle gevallen waren de ongelukken te wijten aan te hoge snelheid in combinatie met te weinig afstand en dichte mist. De A59 in de rijrichting Zevenbergen is tot ongeveer 11.30 uur voor het verkeer afgesloten geweest. De A17 was rond 09.30 uur weer vrij voor het verkeer.

De botsing met de meeste auto`s deed zich rond 08.00 uur voor op de A59. Daar waren 15 auto`s bij één aanrijding betrokken. Een tiental bergingsvoertuigen moest er aan te pas komen vanmorgen om het groot aantal auto`s, voornamelijk personenauto`s, van de in totaal 8 aanrijdingen op de A59 en A17 te bergen. Twee automobilsten, die op de A59 bij een aanrijding waren betrokken, raakten gewond toen ze de auto verlieten en werden geschept door een achteropkomende auto. Beide automobilisten zijn voor onderzoek overgebracht naar een ziekenhuis. Over de aard van hun letsel is verder niets bekend. Een automobilist die op de A59 bij een van de aanrijdingen was betrokken klaagde over ernstige over ernstige nekklachten en kon pas na verwijdering van het dak van zijn auto door hulpverleners uit het wrak worden gehaald. Doordat veel verkeer alternatieve routes zocht onstonden er files op andere aan en afvoerwegen, zoals de A16 bij Breda.

Bron: R.v.Kuik

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie