Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Nieuwsbrief Stadscentrum Zoetermeer verkrijgbaar

Datum nieuwsfeit: 28-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Zoetermeer

Nieuwsbrief Stadscentrum verkrijgbaar

Momenteel is er weer een nieuwsbrief Stadscentrum beschikbaar. In de nieuwsbrief vindt u informatie over de laatste ontwikkelingen in het Stadshart, de gebieden Centrum West en Centrum Oost en over de plannen voor twee uitgaansgelegenheden in het Stadshart. De nieuwsbrief is verkrijgbaar bij de wijkposten en op het stadhuis, afdeling Publiekszaken.

Als u door het stadscentrum wandelt treft u rond deze tijd weer allerlei nieuwe ontwikkelingen aan. Zo wordt in het gebied Centrum West een aanvang gemaakt met de bouw van het Carré, dat grenst aan het nieuwe busstation en zal aansluiten op de winkelpromenade aan het Westwaarts. En kan de vernieuwing van het buitengebied in het Stadshart weer worden hervat.

Stadshart
Zoals u hebt kunnen zien heeft de gemeente vorig jaar een begin gemaakt met de vernieuwing van het buitengebied in het Stadshart. Zo zijn het Promenadeplein en de Promenade vanaf Blokker tot het Stadhuisplein inmiddels voorzien van een heel nieuwe bestrating. Dit jaar zijn het Noordwaarts, Warande en een deel van het Stadhuisplein aan de beurt. Ook zullen de nieuwe fietsenstallingen aan onder andere de Luxemburglaan, de Belgiëlaan en het Bovenlangs worden aangepakt. Vanaf eind dit jaar kunnen fietsers hun fiets in deze nieuwe stallingen plaatsen. Sinds 10 februari jl. mag op bepaalde tijden niet meer worden gefietst in het Stadshart. Dit is met borden aangegeven. In het Stadshart zijn eveneens plannen voor een gelegenheid voor nachthoreca aan het Onderlangs 124 en een bar/dancing aan de Europaweg 5. Deze plannen hebben inmiddels vier weken op het stadhuis ter inzage gelegen.

Gebied Centrum West
Tussen station Centrum West en het Westwaarts is nu alleen nog een zandvlakte te zien.
Dat gaat snel veranderen. De bouwvergunning voor het Carré, een complex met woningen, winkels, horeca en kantoren is inmiddels verstrekt en de bouw is gestart. De bouw van het complex zal naar verwachting ruim tweeëneenhalf jaar duren.
Op 24 maart j.l. heeft de ondertekening plaatsgevonden van de realiserings- en verkoopovereenkomst Centrum West tussen Rodamco Nederland B.V. en de gemeente Zoetermeer. Namens Rodamco Nederland B.V. tekende de algemeen directeur, mr. H.W. Postma en burgemeester dr. L. van Leeuwen deed dit voor de gemeente Zoetermeer.

Sprinterhalte Centrum West
Komend najaar beginnen grootscheepse verbouwingen nabij de sprinterhalte Centrum West.
De meest ingrijpende werkzaamheden zijn de sloop van de betonnen overkapping over het spoor, het voltooien van de fly-over en de aanleg van trappen en liften, die de beide perrons met de fly-over moeten verbinden. Voor de reizigers zal dit overlast met zich meebrengen. De gemeente zal alles in het werk stellen om de overlast van deze werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Zeker is dat de halte Centrum West met name voor minder validen en mensen met kinderwagens zeer slecht bereikbaar zal zijn. Aangeraden wordt dan ook dit station tijdens de werkzaamheden zo veel mogelijk te mijden en de haltes Stadhuis, Dorp of Voorweg te gebruiken.

Centrum Oost
Vorig jaar zomer is de PWA-hal gesloopt. Sinds die tijd ligt het gebied braak. De planontwikkeling voor deze locatie staat tijdelijk op een laag pitje. De projectontwikkelaar onderzoekt eerst wat financieel haalbaar is. Zodra de planontwikkeling kan worden hervat, kunt u hierover meer informatie tegemoet zien. Het terrein waar de voormalige PWA-hal stond, is ingezaaid met gras om eventuele verstuiving van grond tegen te gaan.
Voor het gebied aan de Denemarkenlaan, naast het gebouw van Rijksdienst voor het Wegverkeer, denkt de gemeente onder andere aan voorzieningen met een onderwijsbestemming.

Laatste wijziging: 28-03-2003

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie