Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

I.R.I.S. beëindigt installatie scancentrum SCANFIN ministerie van Fi..

Datum nieuwsfeit: 28-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSCOMMUNIQUE Brussel, 27 maart 2003

I.R.I.S. beëindigt de installatie van het scancentrum SCANFIN van het
Ministerie van Financiën
Brussel, 27 maart 2003 ­ I.R.I.S., een beursgenoteerde onderneming (Euronext: IRI), marktleider inzake automatische formulierlectuur, elektronisch documentenbeheer, gegevensopslag en veeltalige karakterherkenning (OCR), kondigt vandaag aan dat het project dat loopt bij het (Belgisch) Ministerie van Financiën operationeel is geworden.
I.R.I.S. heeft het nieuwe scancentrum SCANFIN van het Ministerie van Financiën uitgerust en zal vanaf nu de operationele ondersteuning verzekeren gedurende vijf jaar.
De doelstelling van het scancentrum van het departement Financiën bestaat erin drie documenten voor BTW-aangiftes automatisch in te voeren en hun opslag te verzekeren. Het gaat om de maandelijkse of kwartaal BTW-aangifte (formulier 625) (nog steeds een handgeschreven of machinaal bedrukt papieren formulier), de jaarlijkse intracommunautaire opname (formulier 723) en de jaarlijkse klantenlisting (formulier 725). Dit komt overeen met ongeveer 4 miljoen te behandelen documenten per jaar. Het departement is overigens van plan in een latere fase de verwerking van extra documenten aan I.R.I.S. toe te vertrouwen.
Met het huidig project SCANFIN wordt de manuele invoer van deze documenten vervangen door automatische optische lectuur. Het personeel van Financiën zal dus van deze vervelende klus verlosd zijn. De invoer gebeurde vroeger in de lokale belastingskantoren maar verhuist nu naar het scancentrum van het departement.
Na het scannen volgt de karakterherkenning en de automatische opslag- archivering. Daarna worden de gegevens verder behandeld door de informaticasystemen van Financiën. "De gedematerialiseerde" documenten

blijven via het intranet van het departement ter beschikking van het belastingspersoneel voor consultatie en eventuele opvolging. Het project impliceert dan ook onder meer dat het papieren archief van de mutatiedossiers van het Kadaster door een digitaal archief met beelden wordt vervangen. I.R.I.S. heeft de configuratie van de architetuur ontworpen en de installatie van de hardware en software verzorgd op 3 operationele sites (te Namen, Gent en Brussel) en op één archiveringssite (te Brussel). I.R.I.S. maakt voor dit systeem ten volle gebruik van haar eigen technologie voor formulierlectuur en optische karakterherkenning (OCR), archivering en consultatie van data via het beeldscherm.
Elke operationele site is uitgerust met een erg snelle Kodak scanner (scant in zwart-wit of kleur naar gelang de behoefte), met scan-, correctie- en valideringstations die zijn uitgerust met software voor karakterherkenning en formulierlectuur en een opslagserver die de documenten-beelden en de bijhorende indexen bewaart gedurende een tiental jaar. De stations en de server zijn natuurlijk deel van één netwerk.
De centrale archiveringssite van haar kant is uitgerust met een server die de I.R.I.S.-software DocCenter (Searchiris Web) ondersteunt en die functioneert onder de relationele databank Oracle. Verder is er een on-line opslagcapaciteit (IBM Shark) die meerdere biljoenen bytes opslaat, twee bibliotheken van magneto-optische schijven en een bibliotheek van magnetische banden (voor de back-ups). De archiveringssite is ook uitgerust met gecentraliseerde beheerssoftware voor back-ups en voor het beheer van de opslagmedia (Tivoli). De voorgestelde architectuur maakt een vlotte en beveiligde administratie mogelijk van alle in de opslagsites geïnstalleerde subsystemen. De operationele sites zijn verbonden met de archiveringssite door hogesnelheidslijnen die de regelmatige transfer van de beelden en de bijhorende indexen verzekeren. De archiveringssite ondersteunt eveneens de toegang tot de data voor de consultatie; het raadplegen van de centrale data gebeurt vanuit alle Belgische BTW- en Kadasterkantoren; alle data kunnen geraadpleegd worden. I.R.I.S. verzorgt tevens het onderhoud, de ondersteuning en de opleiding van het personeel van Financiën.

Pierre De Muelenaere, voorzitter en afgevaardigd-bestuurder van I.R.I.S., besluit als volgt: "Wij zijn heel gelukkig dat we dit grootscheepse project tot grote voldoening van het departement Financiën hebben kunnen uitvoeren. Dit project was inderdaad erg complex; de installatie van een spitstechnologische oplossing was een must en we hebben hiervoor gloednieuwe technologie van I.R.I.S. op vlak van herkenning van `flexibele formulieren' aangewend om een belangrijk deel van de volumes van Financiën zo automatisch mogelijk te kunnen verwerken."

Enkele woorden over I.R.I.S.

De Belgische onderneming Image Recognition Integrated Systems (I.R.I.S.) werd opgericht in 1987 en noteert op Euronext Brussels (IRI). I.R.I.S. is marktleider inzake optische karakterherkenning (OCR - "Optical Character Recognition"), automatische formulierlectuur en elektronisch documentenbeheer.

De activiteit van I.R.I.S. is verdeeld over twee divisies.

"Office Products & Technologies"

Deze divisie ontwikkelt een breed gamma aan OCR-toepassingen voor de thuis - en kantoorgebruiker (SOHO) en verkoopt dat gamma wereldwijd.

Haar bekende producten zijn:


· IRISPen II: een penscanner waarmee je tekst en cijfermateriaal met een eenvoudige handbeweging naar eender welke toepassing overzet. De penscanner is beschikbaar in de standaard versie ­ die leest tekst en cijfers in - en in de Executive versie ­ die leest tekst, cijfers, handgeschreven getallen en streepjescodes in en biedt tevens spraaksynthese.
· Readiris Pro: een OCR-pakket voor flatbed scanners, "all-in-one" apparaten ("Multifunctional Peripherals") en digitale camera's. Readiris Pro herkent kleurendocumenten in wel 93 verschillende talen en zendt de herkenningsresultaten rechtstreeks naar Microsoft Word en Excel. Readiris slaat de herkenningsresultaten ook op in de bekendste formaten waaronder HTML en Acrobat PDF. Tot op heden werden er meer dan 10 miljoen licenties verkocht. Readiris Pro werd als OCR-software verkozen door Hewlett-Packard, Agfa, Panasonic enz.

· De I.R.I.S. Business Card Reader en Cardiris: een complete oplossing (hardware en software) om visitekaartjes te archiveren, te indexeren en te herkennen. Uw contacten worden makkelijk naar uw PDA, databanken of contact manager uitgevoerd.
· IRISPdfTM : een professionele oplossing voor de conversie van papieren documenten naar volledig doorzoekbare PDF-bestanden.

"Professional Systems"

Deze divisie biedt oplossingen de professionele gebruiker oplossingen aan om papieren documenten te "dematerialiseren". Zo kan u die documenten via het Internet of via een Intranet/Extranet gaan verspreiden voor gemeenschappelijk gebruik. U kan tevens elektronis che documenten archiveren en opslaan.

De belangrijkste oplossingen zijn:


· Automatische formulierlectuur en intelligente documentherkenning: automatische invoer van formulieren en niet-gestructureerde documenten in papiervorm of in een elektronisch formaat.

· Elektronisch documentenbeheer: zorgt voor het verzamelen, indexeren, raadplegen en gemeenschappelijk gebruiken van elektronische documenten.
· Knowledge management: consulting van hoge kwaliteit om de collectieve kennis die aanwezig is in een onderneming of organisatie te verzamelen, te bewaren en optimaal te gebruiken.

· Systemen voor strategische communicatie ("Enterprise Information Portals"): ontwikkeling en installatie van op DocShare gebaseerde portaalsites bij de beroepsverenigingen en de "large accounts".
· Enterprise Information Portals: de ontwikkeling en installatie van geïntegreerde, op I.R.I.S. DocShare gebaseerde portaalsites voor beroepsverenigingen en "large accounts".
· Archivering en gegevensopslag: ontwerp, architectuur en installatie van oplossingen om elektronische data op te slaan, te archiveren en te beveiligen. In 2001 realiseerde I.R.I.S. Group een omzet van 35.340.034 . I.R.I.S. stelt meer dan 240 werknemers te werk in haar vestigingen te Louvain-la-Neuve en Brussel (België), te Massy en Rueil-Malmaison (Frankrijk), in Luxemburg en te Boca Raton (VSA).

Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen of en producten surft u best naar de I.R.I.S. webstek www.irislink.com.

Hoe kunt u verdere informatie verkrijgen?

Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa
Perscontact Perscontact Catherine Rochigneux Caroline Roussel Tel: +32 (010) 48 74 38 Tel: +32 (010) 48 74 56 Fax: +32 (010) 45 34 43 Fax: +32 (010) 45 34 43 E-mail: (catherine.rochigneux@irislink.com) E-mail: (caroline.roussel@irislink.com)

Journalisten kunnen zich inschrijven op de Extranet website van I.R.I.S. door te klikken op de link www.irislink.com/partners/press/index.html. Ze zullen dan een persoonlijke login en een paswoord ontvangen dat hen toegang verleent tot de Extranet website van I.R.I.S. waar heel wat bedrijfs- en productinformatie beschikbaar is.

I.R.I.S. Extranet I.R.I.S voor journaliste n: www.irislink.com/partners/press/index.html I.R.I.S. Extranet voor investeerder: www.irislink.com/investor/index.html I.R.I.S. Extranet voor reselllers: www.irislink.com/partners/reseller/index.html I.R.I.S. Extranet voor VARs: www.irislink.com/partners/var/index.html

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie