Persberichten.nl

schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor internationale distributie.

Persberichten regiopolitie Drenthe 28-03-2003

Datum nieuwsfeit: 28-03-2003
Vindplaats van dit bericht
Bron: Politie Drenthe
Zoek soortgelijke berichten

Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 28-03-2003
Berichten van vrijdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015 of 06 - 51 557 950

Persvoorlichting en piket tot maandagmorgen 08.00 uur door Dirk Neef

Alcohol in het verkeer
PESSE - Tijdens een alcoholcontrole op de Hoogeveenseweg tussen Pesse en Hoogeveen hield de politie donderdagavond een 38 jr. automobiliste uit Pesse aan. De vrouw had gedronken. Het vastgestelde alcoholgehalte bedroeg ongeveer 0,9 promille

ERM - Op de Oude Rijksweg bij Erm werd in de nacht van donderdag op vrijdag een 26 jr. automobilist uit die plaats gecontroleerd. Ook hij had gedronken. Er werd een alcoholgehalte vastgesteld van ongeveer 1.3 promille.

VRIES - Een 63 jr. inwoner van Vries is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man werd donderdagavond in zijn auto gecontroleerd op de Nieuwe Rijksweg in zijn woonplaats. Omdat hij gedronken had nam de politie een blaastest. Hieruit bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Inbraken
BOVENSMILDE - Terwijl de bewoners afwezig waren is donderdag op klaarlichte dag ingebroken in een woning aan de Meesterwijk in Bovensmilde. Men kwam binnen door een deur open te breken. Uit de woning is o.a. geld gestolen.

ASSEN - Donderdagavond is uit een bedrijf aan de Van Vlissingenstraat in Assen een geldkist met inhoud gestolen. Men kwam binnen door een raam te forceren.

MEPPEL - In de nacht van donderdag op vrijdag is uit een fotozaak aan de Hoofdstraat in Meppel een nog onbekende hoeveelheid foto- en videocamera`s gestolen. Een getuige zag tegen 04.00 uur drie personen de ramen van de voordeur kapotslaan. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse maar de daders waren toen al met buit gevlogen. Volgens de getuige liepen de mannen via een steegje naar het parkeerterrein bij de Albert Heijn. De kans is groot dat ze daar in een auto zijn gestapt. Omwonenden van die parkeerplaats, die `s nachts of misschien al in de avonduren iets verdachts hebben gezien, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Meppel.

Insluiper steelt dagopbrengst winkel
ASSEN - Uit een winkel aan de Nieuwehuizen in Assen is donderdagmiddag de dagopbrengst gestolen. De bedrijfsleidster was in het kantoor van de winkel bezig met het opmaken van de kas toen zij werd weggeroepen door een blanke Engelssprekende vrouw. Deze hield haar ongeveer 5 minuten aan de praat. Toen de bedrijfsleidster terug kwam in het kantoor ontdekte ze de diefstal. Waarschijnlijk is een tweede persoon het kantoor binnengegaan terwijl de bedrijfsleidster werd beziggehouden.
De politie waarschuwt winkeliers oplettend te zijn en in ieder geval kantoortjes en personeelsruimten af te sluiten als daar niemand in aanwezig is.

Branden
ROLDE - Waarschijnlijk door een technisch mankement aan een boiler ontstond er in de nacht van donderdag op vrijdag brand in de keuken van een café aan de Hoofdstraat in Rolde. Het café was nog geopend. De bezoekers waren snel buiten en niemand raakte gewond. De brandweer had de brand snel onder controle. In de keuken ontstond behoorlijke schade.

EMMEN - De brandweer in Emmen rukte in de nacht van donderdag op vrijdag uit i.v.m. een brand bij de achtergevel van een horecagelegenheid aan de Kolhoopstraat in Emmen. De achtergevel van het pand raakte beschadigd. Ook in het pand heeft het gebrand waardoor meubilair en het plafond beschadigd werden. Bij een naastgelegen winkel ontstond in ieder geval rookschade. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Gaspistool aangetroffen
ASSEN - De politie nam donderdagmiddag in een woning aan de Maria in Campislaan in Assen een gaspistool in beslag. Er was informatie binnengekomen dat de bewoner in het bezit was van een wapen. De 20 jr. bewoner is aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Binnenkort moet hij zich voor de rechter verantwoorden.

Hennepkwekerij
ASSEN - In een woning aan de Smetanalaan in Assen trof de politie donderdagmiddag een hennepkwekerij aan. De kwekerij bevatte ongeveer 120 planten. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en afgevoerd. Tegen de 57 jr. bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontroles
RUINEN - Bij een verkeerscontrole op de Voor de Blanken in Ruinen werden drie bestuurders bekeurd omdat ze geen gordel droegen. 42 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Niemand had te veel gedronken.

MEPPEL - Bij een snelheidscontrole met de lasergun op de Randweg en de Rembrandtlaan in Meppel werden donderdagmiddag zes automobilisten en een bromfietser bekeurd voor te hard rijden.

HOOGEVEEN - Op de Hoofdstraat in Hoogeveen bekeurde de politie donderdagmiddag tijdens de markt vijf fietsers voor het fietsen in strijd met het fietsverbod.

ASSEN - Donderdag controleerde de politie in Assen veel bromfietsers. Maar liefst 20 bromfietsers werden bekeurd. Zeven omdat ze een te hoge constructiesnelheid hadden, twee keer voor het niet (goed) dragen van de helm, twee voor andere technische gebreken en één bestuurder was nog geen 16 jr. De politie keek aan het eind van de dag terug op een geslaagde controle. De schrik bij de bromfietsers in Assen zat er goed in.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie